Sju trasiga tröjor för Schweiz: ”Är ett problem”

1 av 4 | Foto: SVT
FOTBOLL

Schweiz avancerade till åttondelsfinal.

Desto större problem har man med matchtröjorna.

– Materialet är inte riktigt som vi vill ha det, säger Breel Embolo.

Schweiz klarade 0–0 mot värdnationen Frankrike i går.

Det stora samtalsämnet kom dock att handla om nationens machtröjor – som gick sönder gång efter gång.

– Det är jättejättekonstigt. Det är som att de har ett helt eget material. De har klivit ut i något slags hushållspapper och tänkt att det här kommer vi att få domarfördel av, sa Sportbladets Johanna Fränden i SVT-studion som räknade till fyra förstörda tröjor.

Sju tröjor gick sönder

Enligt schweiziska Blick handlar det dock om så mycket som sju (!) tröjor som gick sönder under matchen och tvingades bytas ut.

Förutom tröjorna på Admir Mehmedi, Granit Xhaka (två gånger) och Breel Embolo ska även Blerim Dzemaili, Fabian Schär och Valon Behrami tvingats byta tröja utanför tv-bilderna.

– Vi har problem med tröjorna. Materialet är inte riktigt som vi vill ha det, men spelet är i alla fall där, säger Breel Embolo enligt Blick.

”Papperströjorna” var även det stora problemet inför turneringen när samma problem uppdagades i genrepet mot Moldavien i Lugano där tröja efter tröja gick sönder.

Förbundskaptenen Vladimir Petkovic ville dock inte prata om problemet.

– Jobbar du för Nike eller?, svarade han en journalist på presskonferensen.

”Det är en skam”

Petkovic var desto mer besviken på planens kvalité under matchen.

– Det är en skam, det påverkade definitivt matchens kvalité. Jag hoppas verkligen att de löser problemet för det här var inte okej, säger Petkovic.

Han fick även medhåll av franske kollegan Didier Deschamps.

– Det var bättre än i Marseille, men det är irriterade. Jag vet inte vem som är ansvarig, men vi är bara i gruppspelet. Det här är inte bra, säger Deschamps enligt Soccernews.