England kan ställas mot Island

Kan bli en åttondelsfinal mellan Roy Hodgson och Lars Lagerbäck

1 av 2
FOTBOLL

Mållöst mot Slovakien – trots ett rejält bollinnehav.

Men England är kaxiga inför åttondelsfinalen.

– Vi är vidare till nästa omgång och ingen vill spela mot oss, säger målvakten Joe Hart enligt BBC.

Foto: TT

RANKING: Fansen som har varit bäst i EM

Slovakien hade inte mycket offensivt spel mot England. Laget fick fokusera på defensiven för att stå emot ett England som ägde det mesta av bollen. Men det engelska landslaget hade förvånansvärt svårt att få in bollen bakom målvakten Matus Kozacik.

Den slovakiske målvakten stod för flera bra räddningar. Och när han inte var ur position när Dele Alli fick ett bra läge i andra halvlek med vänsterfoten räddades han av försvararen Martin Skrtel.

– Vi dominerade varje del av planen och varje spelare i Slovakien ska vara stolt över det här resultatet. Vi är vidare till nästa omgång och ingen vill spela mot oss. Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte haft något att göra under hela turneringen. Vi har spelat riktigt bra som ett lag, säger målvakten Joe Hart.

”Vi såg bra ut”

England gjorde sex förändringar i startelvan sett till matchen mot Wales. Förbundskapten Roy Hodgson bytte ut båda ytterbackarna, två centrala mittfältare och två anfallare.

Men i andra halvlek fick Harry Kane, Dele Alli och Wayne Rooney hoppa in.

– Vi måste ändra om lite, vi har en stor match framför oss. Det här ger spelarna möjlighet att hålla sig fräscha. Vi kastade in pigga ben i dag och jag tycker att vi såg bra ut. En annan kväll hade vi vunnit en sådan här match, säger försvararen Gary Cahill till ITV.

Tredje flest landskamper

Wayne Rooney hoppade in och gjorde sin 114:e landskamp, tredje mest i historien i England. Peter Shilton, 125 landskamper, och David Beckham, 115 landskamper, är de enda spelarna som har gjort fler.

Wales vann mot Ryssland och slutar etta i grupp B. England blev tvåa och Slovakien trea.

– Vi har skapat många målchanser i gruppen, jag kan inte kritisera någon spelare. De kämpade heroiskt för att stå emot oss i dag. Det är frustrerande, men vi är vidare till åttondelsfinal, säger Joe Hart.

För det engelska landslaget väntar tvåan i grupp F i åttondelsfinal. I skrivande stund är det Lars Lagerbäcks Island.

Det isländska landslaget ställs mot Österrike i sista gruppspelsmatchen. Samtidigt möts Ungern och Portugal. Om det blir två favoritsegrar - för Portugal och Österrike – så blir det i stället förmodligen Ungern för England.

England möter tvåan i grupp F, tabell just nu:

Ungern 2 1 1 0 3 – 1 4

Island 2 0 2 0 2 – 2 2

----------------------------

Portugal 2 0 2 0 1 – 1 2

----------------------------

Österrike 2 0 1 1 0 – 2 1

Kommande matcher:

Onsdag, 22 juni

Island–Österrike

Ungern–Portugal

ARTIKELN HANDLAR OM