Han varnar extra för Zlatan efter beskedet

1 av 2
FOTBOLL

NICE. Den belgiske förbundskaptenen Marc Wilmots varnar extra för Zlatan Ibrahimovic efter att svensken berättat om sin kommande pensionering från landslagsspel.

– Han kommer jobba något enormt. Det var på samma sätt för mig, säger Wilmots.

Foto: ALL OVER PRESS

Den före dette belgiske storspelaren Wilmots drog paralleller till sin egen karriär när han fick frågor om Zlatans besked vid en presskonferens på matcharenan i Nice under tisdagskvällen.

– Jag berättade om att jag skulle sluta i landslaget före VM (2002). Jag gav allt och sprintade allt jag kunde under de avslutande tio minuterna, säger den belgiske förbundskaptenen.

– Det kommer bli likadant för Ibrahimovic. Han kommer ge allt och bli extra jobbig för oss. Det kommer bli en känslofylld match för Sverige.

– För oss gäller det att hålla Zlatan så långt från målet som möjligt, bort från vår tredjedel. Mot Italien var han nere vid mittlinjen och hämtade bollen.

– Men det är inte bara vi som behöver se upp med Zlatan. Vi har Hazard och De Bruyne som Sverige får kämpa med, säger Wilmots.

”Största stjärnan”

Försvararen Jan Vertonghen var ungdomsspelare i Ajax under Zlatans avslutande år i Amsterdamklubben.

– Jag kommer ihåg honom från den tiden även. Han var lagets stora stjärna. Sedan har jag givetvis följt honom.

– Jag har stor respekt för honom, men vi vill verkligen vinna den här matchen. Jag hoppas att det blir hans sista match för Sverige, säger Vertonghen. 

Zlatan sa att han räknar med mer utrymme mot er jämfört med mot Italien.

– Italien spelar med fem försvarare, vi med fyra. Vi är ett mer offensivt lag, Italien fostrar försvarare på löpande band. Vi får se om han får mer utrymme.

Skulle ni inte känna er lite skyldiga om det blir hans sista match?

– Nej, jag är väldigt självisk i det fallet. Vi vill vinna matchen, säger Vertonghen.

ARTIKELN HANDLAR OM