Island följs av fem engelska spioner

Gör grundlig research på Lagerbäcks mannar

Foto: TT
FOTBOLL

PORNICHET. Lars Lagerbäck kan sitt England, men de engelska spelarna känner inte till Island.

Kartläggningen pågår dock i stor skara – enligt brittiska uppgifter har den engelska landslagsledningen fem spioner igång inför åttondelsfinalen.

– Roy Hodgson har stor respekt för Lars Lagerbäck, säger Henry Winter på The Times.

Foto: TT
Roy Hodgson.

På måndag möts England och Island i Nice.

Det blir på ett taktiskt plan ett tungsviktsmöte mellan vännerna Roy Hodgson och Lars Lagerbäck. Det är två förbundskaptener som går in i matchen med respekt för varandra.

– Det blir en intressant match. Det är alltid kul att möta England, jag har goda erfarenheter av det. Jag har mött dem sex gånger med Sverige och aldrig förlorat så vi försöker behålla den sviten, sa Lars Lagerbäck på dagens pressträff.

”Lagerbäck var charmig”

Respekten för Lars Lagerbäck är stor.

En som vet är Henry Winter, aktad krönikör på The Times. Han minns när Sverige tvingade England till playoff inför EM 2000. Under några kvaldagar i Stockholm träffade han Lars Lagerbäck för första gången

– Lagerbäck var charmig, jag säger det även om jag vet hans relation med svensk media. Men jag tyckte att han framstod som en intelligent person. Rätta mig om jag har fel, men han var väl hjärnan i duon med Tommy Söderberg? När man talade med Lars Lagerbäck så kände man att det var en god människa och en bra coach. England har stor respekt för honom, säger Henry Winter.

Men även om kunskapen är stor på vissa håll, är den mer ihålig på andra.

Och nu ska hålen tätas.

 – De engelska spelarna kan inte så mycket om de isländska. De kan stava den sista delen i deras namn, men annars vet de inte knappt fler än Gylfi Sigurdsson (Swansea) är, säger Henry Winter.

Gary Neville scoutar

Enligt brittiska uppgifter lämnar dock Roy Hogdson inget åt slumpen.

– Lagledningen har fem spioner som fokuserar på Island. Bland dem finns Gary Neville (assisterande förbundskapten), säger den välkände brittiska tidningskrönikören.

Islands spel kommer att granskas och engelsmännen ska få den information de behöver.

Henry Winter tror dock att det finns en yttre faktor som kan vli avgörande, mer än det taktiska spelet på plan för England. Kanske inte så starkt på måndag mot just Island, men om det blir avancemang.

– Värmen. Jag har sett engelska spelare smälta bort i värme tidigare, det hanterar de inte, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM