Lagerbäck ska ordna nytt brexit

Foto: TT
FOTBOLL

ANNECY. Storbritannien lämnar EU.

Då är förstås frågan inför EM-åttondelsfinalen Island-England:

Blir det ett nytt ”brexit på måndag?

– Vi kan alltid hoppas på det, säger Islands förbundskapten Lasse Lagerbäck.

Tidigt på midsommaraftonsmorgonen stod det klart: Lämna-sidan i Storbritannien har vunnit med 51,9 procent av rösterna.

Därmed blir det "Brexit", Storbritannien lämnar EU inom två år. Premiärministern David Cameron avgick kort därpå, börser rasar nu världen över och pundet sjunker.

När EM:s stora lilla succélag Island höll presskonferens några timmar senare var Sportbladets första fråga till förbundskapten Lars Lagerbäck given:

Hur uppskattar du era chanser mot England, och kan det bli ett nytt Brexit på måndag, tror du?

– (skratt) Det är ett bra sätt att uttrycka det på. Vi kan alltid hoppas på det även om jag inte vet om brexit är bra eller dåligt, det vill jag inte kommentera, säger Lagerbäck och fortsätter:

– Vi har alltid en chans, hur stor den är kan vi diskutera länge men de här spelarna har visat att de kan göra bra resultat. Jag hoppas att vi kan ställa några frågor till England.

”Låter det inte påverka”

Många engelska journalister var på plats, och frågorna handlade bland annat om Lasse Lagerbäck trodde att brexit påverkar de engelska spelarna och förbundskaptenen Roy Hodgson:

– Jag känner ju inte spelarna personligen men jag känner Roy ganska väl. Jag tror inte att han är så bekymrad. Jag kan bara relatera till mig själv, nu när jag blivit lite äldre och det har ju Roy också blivit, men jag låter inte sådana saker påverka mig. Sedan kanske du funderar på det som privatperson men jag tror inte att det påverkar varken Roy eller spelarna här under EM, säger Lars Lagerbäck.

Island-England möts i Nice på måndag

ARTIKELN HANDLAR OM