”Enbart en tidsfråga innan han gör mål”

Lewandowskis facit - inte ett enda avslut på mål

Foto: TT
FOTBOLL

I gruppspelet gjorde han noll mål.

Faktum är att Robert Lewandowski inte ens hade ett avslut på mål.

– Jag tror han kommer göra mål i nästa match, sa förbundskaptenen Adam Nawałka inför åttondelsfinalen mot Schweiz.

För såväl Schweiz som Polen är det en historisk match. Aldrig förr har länderna tagit sig förbi gruppspelet i ett EM-slutspel. Vägen dit har, för bägge länderna, varit målsnål såväl framåt som bakåt. Medan Schweiz famlar efter den riktiga skyttekungen har Polen honom redan.

Robert Lewandowski kom till EM som en av favoriterna till att vinna skytteligan. Efter att gruppspelet avverkats står dock Robert Lewandowski kvar på noll mål. Och inte bara det. Den polske stjärnan har ännu inte haft ett skott på mål. Nollan i målprotokollet oroar dock inte förbundskaptenen.

– Han gör mycket hårt arbete och han har haft ett stort inflytande i våra segrar och hur vi har spelat. Han är otroligt viktig för oss, sade den polske förbundskaptenen Adam Nawałka enligt Uefa.com efter den sista gruppspelsmatchen.

”Gör mål i nästa match”

Än så länge väntar Polen på att släppa in turneringens första mål. En solid defensiv gjorde att landslaget trots saknaden av Lewandowskis mål behagligt kunde avancera till åttondelsfinal.

– Jag kommer fortsätta kämpa och kanske kommer chanserna och målen. I kvalet hade vi många chanser och gjorde en hel del mål. Nu är situationen annorlunda. Men om vi vinner, ser jag inte problemet med det, sade Lewandowski till polska tidningen Super Express.

Även om anfallsstjärnan än så länge gått mållös tvekar inte förbundskaptenen på att han snart skriver in sig i protokollet.

– Det är enbart en tidsfråga innan han gör mål. Han skapar fler och fler chanser och jag tror han kommer göra mål i nästa match, sade Nawałka.

Åttondelsfinalen mellan Schweiz–Polen spelas klockan 15.00 och sänds i SVT1.

ARTIKELN HANDLAR OM