”Island hade inte ens spelat EM utan Lasse”

Nya hyllningen till Lagerbäck: ”Kommer få erbjudanden”

1 av 4
Megahyllad.
FOTBOLL

Efter bragdinsatsen mot England hyllades Lasse Lagerbäck.

Och nu fortsätter hyllningarna – från Norge.

– Utan Lagerbäck hade Island inte ens varit EM, säger norska fotbollförbundets högste chef Nils Johan Semb.

BANK: Så slutar alla kvartsfinaler

Lars Lagerbäck har tagit fotbolls-Europa med storm vid 67 års ålder.

Efter Islands bragdinsats mot England hyllades Lagerbäck stort hos motståndarna och tidningen Daily Mail gav Lagerbäck sensationellt höga 9,5 av 10 i betyg.

”Hade inte varit i EM utan Lasse”

Därefter har han lanserats som näste förbundskapten för England av norske Egil ”Drillo” Olsen samtidigt som Norge uttryckt sitt intresse över att plocka in Lagerbäck.

Och nu kommer hyllningarna från Norge.

– Utan Lagerbäck hade Island inte ens varit i EM. Jag tror inte att det var många på Island som trodde att de kunde nå ett slutspel. Det är möjligt att det finns någon annan som hade gjort det, men jag tror att de medel han fokuserade på gjorde att Island lyckades, säger norska fotbollförbundets högste chef Nils Johan Semb enligt Adressavisen.

Förbundspampen lyfter fram Lagerbäcks taktik och erfarenhet som 67-åringens stryka.

– Han har väldigt stor erfarenhet om att vara förbundskapten så han känner den internationella fotbollen väldigt bra. Sedan har han hållit en röd tråd genom hela karriären.

”Svårt att säga nej till”

Men de landslag som drömmer om Lagerbäck kan sluta med det. Lagerbäck har själv sagt att han kommer sluta och det kommer att bli så, enligt Semb som pratade med Lagerbäck inför mästerskapet.

– Efter det han har gjort i EM kommer det att finnas erbjudanden som kommer vara svåra att säga nej till. Men han var väldigt tydlig med att han är klar med det här, säger Semb.

BANK: Så slutar alla kvartsfinaler

ARTIKELN HANDLAR OM