Nyckelspelarna vilade – två dagar före genrepet

Foto: Bildbyrån
Martin Olsson och Andreas Granqvist tvingades vila.
FOTBOLL

Två dagar innan EM-genrepet mot Wales kom det svenska landslaget till träning utan fem av truppen spelare.

Tippade startspelarna Martin Olsson och Andreas Granqvist saknades båda på fredagens träning.

– Träningen i går blev lite mer intensiv än vi hade tänkt och några av spelarna känner av det lite i kroppen, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Allt har talat för att Andreas Granqvist ska styra det svenska mittförsvaret och Martin Olsson husera ute till vänster i den svenska backlinjen under EM. Men två dagar innan EM-genrepet mot Wales restes frågetecken kring båda.

Tillsammans med Pontus Jansson, Oscar Lewicki och Erkan Zengin uteblev duon från fredagens träningspass. Förbundskapten Erik Hamrén ger dock lugnande besked.

– Träningen i går blev lite mer intensiv än vi hade tänkt och några av spelarna känner av det lite i kroppen. Jag ville lyssna på det så att vi inte får några överbelastningar. Hade jag varit klubbtränare hade de fått ledigt i dag eller i går, säger Hamrén.

”Vi ändrar lite”

Resultatet blev att landslaget valde att öppna upp fredagens träning, som från början var stängd för att laget skulle kunna slipa taktiska detaljer i fred.

– Jag har frågat spelarna en och en om de vill köra fotboll eller rehab på hotellet i dag och fem har valt rehab. Så vi ändrar lite, säger Hamrén.

Är det några skador?

– Nej, bara olika belastningar.

ARTIKELN HANDLAR OM