Hyllar fansen: ”Var magiskt – gåshud”

1 av 3 | Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. Halva arenan gul och blå.

Efter 1-1 i premiären hyllas de svenska fansen av John Guidetti.

– Jag fick gåshud, säger han till SVT.

Foto: PONTUS ORRE

Det var på förhand en av EM:s mest uppsnackade publikmatcher. Långt innan avspark började också festen på Stade de Frances läktare.

De svenska fansen intog jättearenan utanför Paris med sin nya favoritramsa: ”Den som inte hoppar han är SAS-pilot”. På andra halvan av Stade de France sparade de irländska styrkorna på röstresurserna tills kvarten återstod till avspark när även den gigantiska gröna sektionen satte igång.

Delad i två läger

Arenan var också bokstavligt talat delad i två läger. Hälften av de 80 000 platserna i gult och blått och den andra halvan i grönt och vitt.

Det svenska tifot har under veckan varit på vift. Men lagom till premiären hann en stor flagga med trycket "Alla andra kan gå hem" vecklas ut på den svenska läktaren.

Efteråt hyllar John Guidetti de svenska fansen.

– Det var magiskt att göra mästerskapdebut framför våra fans. Det var gåshud över hela kroppen, säger han i SVT.

”Ibras” söner på plats

Bland åskådarna märktes också två grabbar som fått en ledig kväll från läxläsningen. På läktarplats, i hemstaden Paris fanns, Zlatan Ibrahimovic söner Maximilian och Vincent som inte kunde följa med pappa Zlatan till uppladdningen i Båstad häromveckan då den franska skolan ännu inte har sommarlov.

Men den här festen kunde de ju faktiskt inte missa.