Lewicki: ”Kunde ha ändrat oss snabbare”

Irlands taktik överraskade Sverige: ’Gör det jäkligt bra’

Foto: Bildbyrån
Sverige blev överraskade av Irlands spelstil.
FOTBOLL

PARIS. Sverige gjorde en direkt svag första halvlek.

En av förklaringarna var att Irland överraskade Sverige taktiskt.

– Vi hade kunna märka det och anpassa oss lite snabbare, säger Oscar Lewicki.

Sverige hade ägnat månader åt att kartlägga Irland.

Ändå överraskades man av den irländska taktiken i premiären.

– Vi trodde väl att de skulle spela lite mer passningsspel, hålla bollen lite mer genom mittfältet. Det blev mer tillbaka till det gamla. Det var mycket längre bollar och duellspel, säger Andreas Granqvist.

– Vi trodde att de skulle spela mer possessionspel men det blev mer fajt och längre bollar, säger Erik Johansson.

’Fått bättre press då”

Mittbacken, som byttes in för skadade Mikael Lustig just före paus, menar att det egna laget därför skulle spelat mer som man trodde Irland skulle ha spelat.

– Vi kunde ha spelat lite mer possessionspel. Då hade vi kunnat lugna ner det och hållit i bollen. Då hade vi fått bättre press på dem, som vi hade i slutet av andra halvlek, säger Johansson.

Borde ha reagerat

Oscar Lewicki:

– De kommer ner med folk och det känns som de ska spela i gång det men så skickar de långt gång på gång. Vi märkte efter första halvlek att de bara skickade långt. Men de gör det jäkligt bra. Det är svårt att försvara sig mot även om man vet det.

Mittfältaren vill inte påstå att man blev tagna på sängen av den irländska taktiken men att man själva borde reagerat tidigare.

– Vi visste att de hade det här sättet att anfalla på, det var bara att anpassa oss. Men vi hade kunna märka det och anpassa oss lite snabbare, säger han.