Här är Sverige sist i hela turneringen

Forsberg: Klart man inte vill vara sämst

FOTBOLL

SAINT-NAZARE. Sverige löpte minst av alla lag i hela EM:s första omgång.

Nu väntar ett Italien som sprang överlägset mest av alla.

– Det handlar inte om att springa mycket, det handlar om att springa rätt. Springer vi rätt kan de gärna få springa mer än oss, säger Andreas Granqvist.

Det är italienska Gazzetta dello Sport som på onsdagen publicerar statistiken från EM:s första omgång. Den visar att det italienska laget löpte mest av alla lag (119,7 kilometer) samtidigt som den kommande motståndaren Sverige löpte kortast sträcka av alla lag.

”Vi slarvade mycket”

Sverige stannade på 101,5 kilometer men frågan är vad som egentligen går att läsa in i resultatet?

– Det är svårt att svara på. Ja... De är klart man inte vill springa minst men som matchen såg ut första 45 är det inte så konstigt. Vi slarvade mycket, fick springa mycket bakåt och inte framåt och då blir det väl lite så kanske, säger Emil Forsberg.

Vad har det för betydelse inför nästa match mot Italien?

– Det viktigaste är väl att man har ett bra positionsspel och bra försvarsspel när man möter ett lag som löper mycket. Då gäller det att stå rätt.

”Har pratat om det”

Andreas Granqvist bekräftar också att svenskarna i sin matchanalys av 1-1-mötet med Irland talat om just löpningarna.

– Vi har pratat om att vi måste ha rörelse i laget och hjälpa varandra, bollhållare hjälper bollhållare hela tiden så att vi får fler alternativ än vi hade framförallt i första halvlek. Men vi har gått igenom matchen, nu har vi släppt den och fokuserar på Italien.

Vad har det för betydelse att ni sprang minst och Italien mest av alla?

– Det handlar inte om att springa mycket, det handlar om att springa rätt. Springer vi rätt kan de gärna få springa mer än oss.

ARTIKELN HANDLAR OM