Hyllningen till Zlatan: "Italien får det svårt"

FOTBOLL

Ett tufft möte väntar mot Italien.
Men världstränaren Carlo Ancelotti tror på Sverige – och en viss Zlatan Ibrahimovic.

– När han säger att han bara blir bättre menar han det. Italien kommer få det svårt att kontrollera honom, säger italienaren, tillika Bayern München-tränaren.

Italien väntar i eftermiddag, i det som förväntas bli en tuff match för det svenska landslaget.
Sverige kommer från en svag insats mot Irland, medan Italien övertygade mot Belgien.
– Det kommer bli en jättetuff match. Det är klart att de är storfavoriter, har mittbacken Andreas Granqvist tidigare sagt.

Och medan Italien inte skräms varken Sverige eller Zlatan Ibrahimovic, finns det en viss världstränare som gör det.

"Kommer få det svårt med Ibra"

Den trefaldiga Champions League-vinnaren Carlo Ancelotti, gästkrönikör på Daily Telegraph under EM, tokhyllar nu Ibrahimovic – och Sveriges chanser mot Italien.

– Han är passionerad kring Sverige, något folk ibland förbiser för att han har en så pass stor personlighet. Italien kommer få det svårt att kontrollera honom, och om han har en bra dag kommer han att göra mål, skriver italienaren i en krönika.

Ancelotti har tidigare haft Ibrahimovic som spelare i PSG, och den nyblivne Bayern München-tränaren verkar fortfarande beundra svensken.

– Jag vet att han är 34 år gammal, men alla som någon gång jobbat nära fotbollsspelare vet att "Ibra" inte är någon vanlig 34-åring. När han säger att han bara blir bättre menar han det. Han är utan tvekan bättre än någon 34-åring jag någonsin sett, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM