Sätt plusbetyg på svenska spelarna

FOTBOLL

Sverige förlorade med 0-1 mot Belgien.

Våra experter gav spelarna följande betyg.

Håller du inte med?

Sätt DITT betyg på spelarnas insats här nedanför.

Plusjury: Simon Bank, Johan Flinck, Petra Thorén, Michael Wagner.

1. Andreas Isaksson

Räddade friläge från Lukaku, två bra skott från De Bruyne, ett av Mertens men sänktes till slut av Nainggolan som fick skjuta fritt. Enhandsboxade ett inlägg i första och fanns rätt placerad hela tiden. Fint avslut på ett fint Isak-EM.

----------------------------------------

14. Victor Nilsson Lindelöf

Inledde matchen aningen överambitiöst, men landade anspänningen rätt. Ofta en mot en mot skickliga Hazard eller De Bruyne. Gick aldrig bort sig, men fick se flera vassa inspel bakom sig i första.

3. Erik Johansson

Stod rätt, gjorde rätt i närkamperna med främst Lukaku som sökte djupet mellan mittbackarna. Hamnade i svåra lägen när Andreas Granqvist klev högt flera gånger i andra.

4. Andreas Granqvist

Rutinerad som en räv, spelade med hjärta och mod. Vann dueller högt, tog frisparkar i rätt läge. Klev högt, satte hårt mot hårt mot Lukaku och vann matchen i maten mot honom. Stark i Belgiens box, men tog löpningar offensivt som kunde kostat.

5. Martin Olsson

Säker defensiv, låg rätt, täckte skickligt och följde med i löpningarna. Fick dock inte samma utrymme att gå framåt offensivt, även om det fungerade fint när Emil Forsberg släppte kant i första.

-----------------------------------------

7. Sebastian Larsson (70)

Fansens ”hackkyckling” växte in i EM och gjorde mot Belgien sin bästa match i turneringen. Mycket starkt defensivt arbete men kunde förstås fått ut mer framåt. Men det var nånstans inte det han var på planen för att göra. 

8. Albin Ekdal

Tog en klok, taktisk varning när han fällde De Bruyne en bit utanför straffområdet i en farlig belgisk kontring. Exakt det skulle Oscar Lewicki gjort på Éder i Italienmatchen och Sverige hade fått med sig en poäng där. Givet mittfältsankare att bygga framtidens landslag på.

9. Kim Källström

När han får de här ytorna och, framför allt, den här tiden på sig på mitten så är Källström så här bra. Eller var så här bra, för nu är landslagskarriären över. Saknades lite skärpa på de fasta situationerna den här kvällen.

6. Emil Forsberg (82)

Bättre än mot Italien men får inte ut mycket av allt sitt löpande. Och även om han sårang koiöst så kändes det som att han gömde sig också lite.

-----------------------------------------

11. Marcus Berg (ut 63)

Jätteläge och Sveriges första skott på mål i EM efter fem minuter. Berg trubbig, inte alltid vän med bollen, men gav stryk och fick stryk. Enorm arbetsinsats.

10. Zlatan Ibrahimovic

Inte riktigt den Zlatan vi är vana vid att se. Svårt att ta emot enkla bollar emellanåt. Hårt bevakad. Ett par enkla bolltapp. Ett bra frisparksförsök och spelade upp sig i andra.

Ersättare

John Guidetti (63)

Jimmy Durmaz (70)

Erkan Zengin (82)

ARTIKELN HANDLAR OM