Så många PLUS får landslagsspelarna

Slutbetyg med kommentar - spelare för spelare

FOTBOLL

Andreas Isaksson

Sveriges bästa spelare. Avslutar sin karriär på ett ypperligt sätt. Flera enskilt vassa räddningar, bra placerad och gjorde boxen till sin egen. Mogen i tänket, ung i benen.

-----------------------------------------------

Victor Nilsson Lindelöf

Gjorde tävlingsdebut, blev en mästerskapsback. Flyttade ut till höger när Mikael Lustig skadades och hanterade både Hazards nätta fötter och italienska passningar på djupet.

Mikael Lustig

Det blev bara en halvlek för svenska truppens enda naturliga högerback. Den blev svag, precis som för övriga laget. Kom ej med alls offensivt, men fick för lite tid före skadan.

Erik Johansson

Fick chansen när Victor Nilsson Lindelöf flyttade ut på kanten. Följsam, säkra brytningar och stabil i sitt försvarsspel. Missade nickduellen före Italiens segermål.

Andreas Granqvist

Vi trodde det inför mästerskapet, vi vet det efteråt. "Granen" var själ och hjärta i den svenska backlinjen. Och ett hot offensivt. Släppte få dueller, lät sig inte rubbas och stångade sig blodig i alla straffområden som fanns,

Martin Olsson

En injektion offensivt, som slickade kanten när tillfälle gavs och skickade tidiga inlägg i straffområdet. Gedigen och smart i sitt försvarsspel, inte minst mot Belgien där kraven var höga.

————————————————————————————

Sebastian Larsson

Inledde riktigt svagt mot Irland men spelade sedan upp sig – framför allt defensivt. En Hamrén-favorit som trots att han var utmanad av Durmaz spelade samtliga minuter utom de sista 20 mot Belgien. Vill fortsätta i landslaget.

Kim Källström

Hade, precis som hela laget, det tufft i första halvlek i premiären när irländarna pressade hårt. När han sedan fick mer tid och utrymme, som mot Italien och Belgien, stod han åter att känna igen.

Albin Ekdal

Med tanke på den bakgrund han kom med samt att han satt på bänken under det minuter långa bottennappet mot Irland så var Ekdal ett utropstecken på mittfältet. Han borde ha fått starta mot Irland också.

Oscar Lewicki

Insatsen i playoffmatcherna mot Danmark tog Lewicki hela vägen in i premiärelvan mot Irland. Det blev honom övermäktigt. För lik Källström i spelstil och räckte inte till fysiskt.

Emil Forsberg

Skulle bli Zlatans nya radarpartner offensivt i EM men debutmästerskapet blev en besvikelse och egentligen ”Mini-Foppas” första riktiga motgång i karriären på flera år. Kom inte alls loss.

————————————————————————————

Zlatan Ibrahimovic

Kom inte alls upp i nivå. Mycket berodde såklart på att Sveriges spel även i övrigt haltade, och Zlatan var fortfarande vårt hetaste offensiva vapen, men totalt sätt kan inte någon vara nöjd med Zlatans EM.

Marcus Berg

Fick en otacksam uppgift när levereransen från mittfältet inte alls nådde upp i nivå. Slet och gjorde det han blev tillsagd men ingenting extra. Blixtrade aldrig till. Bommade en jättechans i början mot Belgien.

John Guidetti

Kom in med energi och ungdomlig entusiasm utan att lyckas fullt ut. Hamrén och Zlatan talade redan innan EM om att 23-åringen fortfarande har mycket att lära och visst är det så.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Jury: Simon Bank, Johan Flinck, Patrik Sjögren, Petra Thorén, Michael Wagner