Isakssons oväntade utspel– avsluta i Malmö FF

Svenske landslagsmålvakten utspel: Det är den bästa klubben

1 av 2
FOTBOLL

Andreas Isaksson kan tänka sig spela i allsvenskan igen.

Och då är det Malmö FF som gäller.

– Det är den bästa klubben, har en fin stadion och satsar ordentligt, säger landslagskeepern.

Malmö FF har senaste 1,5 år en plockat hem Magnus Eriksson, Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Agon Mehmeti från proffslivet i Europa.

Och kanske är det snart dags för sportchef Daniel Andersson att, efter att lockat hem Rosenberg i januari, övertala ännu en, hyfsat meriterad, gammal landslagspolare.

Lockas av MFF-satsningen

När Sportbladet nämligen frågar Andreas Isaksson, apropå Rosenbergs succé, om han kan tänka sig spela i allsvenskan igen säger han:

– Han har varit grym. Om det skulle bli att jag återvänder till allsvenskan så är de just Malmö som hade varit intressant. Det är den bästa klubben, har en fin stadion och satsar ordentligt.

– Det hade varit kul att avsluta allting i allsvenskan, säger 33-åringen.

Men det lär dröja något, om nu inte Andersson öppnar kassavalvet och tar av Champions League-pengarna. Isaksson förlängde nämligen i våras med sitt Kasimpasa till 2017.

Tror du att stannar så länge?

– Ja, det hoppas jag. Då är jag 36 år.

...men dissar konstgräset

Men karriären behöver inte vara slut då?

– Nej, jag stänger inga dörrar. Jag har varit med så länge så det vet jag att man inte ska. Så länge jag tycker det är kul och kan prestera på en hyfsad nivå så vill jag spela.

MFF får vänta lite till alltså?

– Ja, lite till.

Men mer än kontrakt och ålder talar emot en återkomst i allsvenskan för Isaksson, som lämnade Djurgården för tio år sedan efter att fått sitt allsvenska genombrott i moderklubben Trelleborg 1999 som 17-åring.

Konstgräset lockar inte precis.

– Det går väl spela en eller två matcher per år. Men jag är inte förtjust i det alls. Det är helt fel väg att gå. Jag kan förstå att man behöver ha det i Sundsvall och Gävle. Men jag kan inte förstå att Elfsborg lägger konstgräs.

Spel vår/höst lockar inte heller.

– Det är en jävligt lång säsong som man inte spelar fotboll, eller inte tävlingsmatcher i alla fall. Det känns sådär. Säsongen är lite fel.

FOTNOT: Sverige möter Estland på torsdag 19.45. Matchen sänds direkt i TV 4.

FAKTA

EM-KVALTRUPPEN

Målvakter
: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin.Backar: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mattias Johansson, Jonas Olsson, Martin Olsson.Mittfältare/anfallare
: Nabil Bahoui, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Johan Elmander, Emil Forsberg, Branimir Hrgota, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

Träningsmatch

4 september

Sverige-Estland (19.45, Friends Arena)

EM-kvalmatcher i höst:

8 september:

Österrike–Sverige (20.45)

9 oktober:

Sverige–Ryssland (20.45, Friends Arena)

12 oktober:

Sverige–Liechtenstein (20.45, Friends Arena)

15 november:

Montenegro–Sverige (20.45)

Samtliga matcher sänds i kanal 5. I gruppen ingår också Moldavien.