”Är för mycket pengar”

Landslagsspelarna efter nya rekordet: Ingen förtjänar det

FOTBOLL

Radamel Falcao blev sent natten mot tisdag Manchester Uniteds spelare.

Uppgifter berättar om en lönekostnad på upp till 578 000 kronor – om dagen.

 – Jag tycker det är rätt sjukt. Det är för mycket pengar, säger svenske landslagsbacken Mattias Johansson.

Det var många intresserade landslagsspelarna som under måndagskvällen följde transferfönstrets stängning från spelarhotellet i Stockholm. För spelarna själva i truppen var det relativt lugnt men andra affärer blev ändå omtalade.

När Radamel Falcao skrev på för Manchester United förväntas ett nytt lönerekord ha slagits i engelska Premier League.

– Det är en monstervärvning. Om det stämmer det han tjänar tycker jag inte någon spelare kan vara värd i det veckolön, säger Mattias Johansson, till vardags i AZ Alkmaar.

Enligt Telegraph kommer anfallaren tjäna 208 miljoner kronor om året, innan skatt, i England. Uppgifterna varierar men det finns de som talar om en lön på upp emot 578 000 kronor – om dagen.

– Jag tycker det är rätt sjukt. Det är för mycket pengar. Jag känner att jag är lite underbetald just nu.. (haha) Nej, fan. Så mycket pengar för en spelare känns inte normalt.

”Otroliga summor”

Även Pierre Bengtsson höjde på ögonbrynen över löneuppgifterna.

– Om det stämmer är det helt otroliga summor. Det bara sätts nya rekord hela tiden. Det är otroligt mycket pengar såklart.

Förtjänar man det?

– Jag vet inte det är svårt. Det finns väl ingen som förtjänar så mycket pengar. Det är väldigt, väldigt mycket pengar.

Tobias Hysén är en av de svenska spelarna som själv spelat i Premier League men sedan anfallarens säsong i Sunderland 2006/07 har löneutvecklingen accelererat explosionsartat.

– Ja, men det är väl jättekul för honom (haha), säger Hysén om Falcaos lön.

”Desperat behov”

Var är fotbollen på väg?

– Lite så kan man tycka. Samtidigt är de (United) i desperat behov av att få in en spelare som kan göra lite skillnad där. Det var lite panik där också kanske.

Är det lämpligt?

– Det är svårt att svara på. Nu är det som det är. Det är bara att acceptera att världen blivit sådan. Det är inget han bestämmer.

ARTIKELN HANDLAR OM