– Det är tråkigt, det är inte ofta vi är här

Endast 15 000 väntas se Zlatan & co på Friends

Foto: BILDBYRÅN
Kim hade önskat mer publik mot Estland.
FOTBOLL

De svenska landslagsstjärnorna med Zlatan Ibrahimovic i spetsen är i Stockholm.

Då har bara 12 000 personer köpt till biljett till Sverige-Estland.

– Det är tråkigt. Det är inte så ofta vi är här och spelar, säger Kim Källström.

På torsdag ska det svenska fotbollslandslaget hitta formen och sätta systemet inför den viktiga EM-kvalpremiären mot Österrike den 8 september. Men matchen mot Estland på Friends Arena lockar inte de svenska fotbollsfansen.

Halva arenan tom

– Det var nästan 12 000 sålda på tisdagsmorgonen. Vi hoppas väl på 15 000 i alla fall. Vilket jag personligen tycker är en hyfsat bra siffra för just för den här matchen. Det är väldigt, väldigt många supportrar som ska till Österrike och väljer att satsa på den matchen, säger Jörgen Larsson, evenemangschef på Svenska fotbollförbundet som inte är förvånad.

– När vi pratar augusti-landskampen, som vi brukade ha i princip varje år på Råsunda så låg vi på den summan ungefär. Mot Norge på Friends i fjol så låg vi också på något sådant (13 438). Nu är det i och för sig en landskamp som ligger 14 dagar senare än augusti-matcherna brukade ligga men det är ingen katastrof-siffra i sig.

Spelarna har informerats om förhoppningen att 15 000 ska finnas på plats på arenan som maximalt rymmer 50 000 åskådare.

– Jag hoppas att det blir 15 000 eftersom det varit snack om just det. Det är en träningsmatch. Och Estland. Det kanske är det, säger Erkan Zengin om publiksiffran.

”Viktigaste är på måndag”

För att göra upplevelsen lite mer intim kommer övre etage att vara stängt för att minska kapaciteten till 30 000. Trots det kommer alltså även halva den versionen av Friends att gapa tom.

– Fansen har ju samma känsla som vi. Det är kul att gå och titta på fotboll men det är klart att det är skillnad på Sverige-Portugal i ett avgörande kval kontra en träningsmatch när alla vet att det viktigaste ändå är på måndag, säger Kim Källström.

Vad säger du om publiksiffran?

– Det är som det är. Det är tråkigt såklart, det är inte så ofta vi är här och spelar, men vill folk inte komma så är det okej också. Det är deras val.