Succéreceptet – köpte ny säng

Då: Ratad BP-spelare Nu: Hyllas i landslaget

Foto: PONTUS ORRE
Slarvern blev perfektionist Nabil Bahoui har mognat – och då har resultaten kommit menar han själv. Nu lämnar han inget åt slumpen. Isbad, extraträning med fystränare, speciell kost (mammas fisk på matchdagarna) och en ny säng är några exempel på förändringar som ”Nabbe” gjort.
FOTBOLL

På tre år har Nabil Bahoui gått från ratad BP-spelare till hyllad landslagsman.

Talangen som höll på att slarva bort sin begåvning har utvecklats till en perfektionist.

– Jag har till och med skaffat en ny säng, berättar Bahoui efter den blå-gula debuten.

Det var en glad Nabil Bahoui som stannade till i den mixade zonen efter 2–0- segern mot Estland. Han grämde sig över två missade lägen, men var ”ganska nöjd” med sin insats. Att spela med Zlatan och de andra var lättare än han trodde.

– Jag tänkte att det skulle vara ovant med 4-3-3 men så var det inte, säger AIK- yttern.

”Försökte njuta”

Hur var det att dra på sig landslagströjan?

– Det är en dröm som man haft sedan man var liten, en otrolig känsla.

Det var kul i kväll?

– Det kan man lugnt säga, jag försökte njuta.

Bahui spelade 64 minuter som ytter och fick gott om beröm av både Zlatan Ibrahimovic och Erik Hamrén för sitt spel.

– Man blir så klart glad att höra det, man försökte ta åt sig. Jag har hört många gånger ”du är så bra” men det gäller att få ut det.

Att få ut sin kapacitet på planen är något som 23-åringen har funderat mycket på under de senaste åren. Efter ett tidigt genombrott stod han länge stilla i utvecklingen. Inför säsongen 2012 ville Brommapojkarna inte ha honom i sin trupp – då hade Bahoui till och med planer på att lägga av. Till sist bestämde han sig för att köra på, och plötsligt stämde allting. En succésäsong i BP följdes av ytterligare en i AIK.

”Måste sova bra...”

Förklaringen, menar Bahoui, är att han mognat och blivit målinriktad: numera lämnar han inget åt slumpen. Isbad, extraträning med fystränare, speciell kost (mammas fisk på matchdagarna) är några exempel. Och nu har ”Nabbe” alltså bytt säng hemma i pojkrummet.

– Man måste en bra säng, man måste sova bra. Jag kan inte modellen, men jag visste att jag behövde byta. Den gamla var lite mjuk.

Är det viktigt med sådana detaljer?

– Det var nån som sa att man sover halva livet…då blir det ju en stor detalj, haha.

Vad tror du om dina chanser att spela mot Öster- rike?

– Jag vill inte ha några förhoppningar, jag ser det som en bonus precis som jag gjorde inför den här matchen. Då blir det enklare.

FAKTA

SKÖNA BESKEDEN FÖR BLÅGULT

Zlatan håller

■ ■ Magmuskelproblem och sen halsont – men Zlatan Ibrahimovic är redo för EM-kval. Historisk i går och det kommer mer mål, lovade rekordhållaren.

Debutanterna duger

■ ■ Nabil Bahoui var som ett kraftpaket, sa Zlatan Ibrahimovic. Emil Forsberg tog för sig, vårdade och var teknisk i sin bollbehandling. Defensivt blev det dock två tunnlar.  ”De där får jag bjuda på. Helt sjukt, två stycken...” säger MFF-spelaren med ett skratt. Branimir Hrgota spelade andra halvlek och gjorde det okej.

Tre centrala mittfältare

■ ■ Här kom både svar och frågetecken. Defensivt saknas en del vid bolltapp. Offensivt fanns det spelvändningar och en del surr kring Zlatan Ibrahimovic, Men mot ett lågt försvarsspel.

Defensiva fasta

■ ■ Inget större test för det kollektiva försvarsspelet. Men vid defensiva fasta situationer fick landslaget bekräftat att skärpning krävs. ”Där var det lite slarv och så var vi lite ofokuserade, inte minst på deras hörnor. Det måste vi slipa på inför matchen mot Österrike, de är vassa på huvudet”, säger mittbacken Andreas Granqvist.

Sammanställning: Petra Thorén