Gomez om buandet: Tycker jag är snygg

Foto: TT
FOTBOLL

Han var tillbaka i det tyska landslaget – fick stå ut med visselorkan och burop.

Nu talar Mario Gomez ut om problemen.

– Jag kan inte hjälpa att vissa tycker att jag är snygg. Jag kan inte hjälpa att vissa säger att jag är stor, säger Gomez till tyska Bild.

Mario Gomez fick fjolårssäsongen förstörd på grund av skador och missade sedan sommarens VM – där Tyskland tog hem guldet. I onsdags var han tillbaka i tyska landslaget.

Argentina, främst Angel di Maria, var för svåra i Dusseldorf. Det blev en 2-4-förlust för Tyskland är di Maria låg bakom precis allt.

”Var inte vackert”

För Mario Gomez blev det 57 minuter, några missade målchanser, burop och visselorkan.

– Det som hände i onsdags var inte vackert, därför borde vi inte prata om det. Visslandet hade inget med själva spelet att göra, det är något som har hängt med mig under karriären. De missade chanserna var kanske den utlösande faktorn, men det är alltid likadant. Det är personligt, säger Gomez till Bild.

– Jag har frågat mig: Varför? Jag kan inte hjälpa att vissa människor tycker att jag är snygg. Jag kan inte hjälpa att vissa människor säger att jag är stor.

”Har levt med det i sex år”

Han gillar inte att prata om sitt utseende, men menar att det påverkar publiken. Och det förminskar honom som fotbollsspelare.

– Det är de argumenten jag aldrig vill använda. Efter matchen sa jag till mig själv: ”att folk vet inte hur det påverkar en”. Personligen så bryr jag mig inte. Jag fattar. Jag har levt med det i sex år. Men de förstår nog inte vad de gör, det påverkar till exempel mina föräldrar, säger Gomez.

– Jag kan tänka mig att de hade en jobbig kväll i onsdags. Jag är ledsen för mina föräldrars skull. De har alltid gjort allting för mig.

Tyskland inleder EM-kvalet med att ta sig an Skottland på hemmaplan på söndag.