Hamréns ”plan” blev utskrattad

FOTBOLL

WIEN. Erik Hamrén kom till presskonferensen i Wien med planen att lägga över favoritrycket på Österrike.

Det möttes med höga skratt av den österrikiska pressen.

– Ni är de stora favoriterna, säger Hamrén.

Erik Hamrén har hela veckan upprepat ett mantra: Österrike är de stora favoriterna i EM-kvalpremiären. Under de svenska presskonferenserna har det gått relativt obemärkt förbi men när förbundskaptenen på söndagen mötte pressen i Wien blev reaktionen en annan.

”Ni är de stora favoriterna”

– Enligt mig är ni de stora favoriterna, sa Hamrén och möttes av ett spontant skratt från den österrikiska pressen.

– Självklart. Ni spelar hemma. Jag hörde i går att Sverige aldrig vunnit här i Wien. Ni måste vara de stora favoriterna. Vi är underdogs den här gången, fortsatte Hamrén.

Erik Hamrén tycker också att Sverige hamnat i en tuff grupp.

– Jag tycker ni (Österrike) var de bästa laget i seedningsgrupp tre och jag tycker Montenegro var det bästa i seedningsgrupp fyra. Så det är en väldigt svår grupp.

Annars passade Hamrén också på att ge österrikarna en svensklektion när han fick frågan om Zlatan Ibrahimovics betydelse för Sverige.

”In Sweden we say 'grädde på moset'”

– Det är viktigt att alla som ska spela har bra form och bra självförtroende om vi ska en chans här. Han spelar inte ensam. Jag har aldrig sett en spelare vinna mot ett helt lag. Det är ett lag. Men han är lagets extra. Vi är glada att vi har honom för han är det extra. Jag vet inte hur ni säger i Österrike men i Sverige säger vi ”grädde på moset”. Han är den som kan göra det extra. Om han är hundra procent men de andra inte hundra procent har vi ingen chans.

När svenska pressen tog över presskonferensen fick Hamrén frågan om det är en taktik att lägga över favoritskapet på motståndaren.

– Jag är väl bedömd som en dålig taktiker så det är inget taktiskt. Men herregud, de vann här senast, de är väldigt starka här, vi i Sverige har aldrig vunnit här, de har hemmapubliken och allt. För mig är de stora favoriter. Jag tror vi har en stor möjlighet att vinna här men jag tycker att de är favoriter.

Säger de något om var landslaget står att Österrike är storfavoriter?

– Det säger väl ingenting. Ni får tolka det hur ni vill. Jag bedömer det från fall till fall. Det säger väl sig självt att om Sverige aldrig vunnit här, då måste det vara en anledning. Då måste vi göra något väldigt starkt om vi ska vara första laget som vinner här.

ARTIKELN HANDLAR OM