Portugal sågas efter chockförlusten

FOTBOLL

"Mest pinsamma insatsen någonsin" och "Totalt elände".

Det är några av rubrikerna i de stora portugisiska tidningarna dagen efter förlusten mot Albanien.

Foto: AFP

Hemmaförlust mot Albanien med 0-1 och en mardrömsstart på EM-kvalet. Då sågas det portugisiska landslaget av den inhemska pressen. Tre av de stora dagstidningarnas toppar sina förstasidor med gårdagens förlustfiasko.

Tidningen Record skriver att förlusten var pinsam och att avsaknaden av Ronaldo inte är någon ursäkt för en sån svag insats.

I tidningen A Bola tar man i ännu mer och beskriver matchen som den mest pinsamma landslagsinsatsen någonsin. I Ojogo lyder rubriken kort och gott "Totalt elände".

Förbundskaptenen pressad

Även publikens dom var under gårdagen hård. Laget buades ut och på vissa håll viftades det med vita näsdukar för att visa sitt missnöje på traditionsenligt sätt.

Förbundskapten Paulo Bento var hårt ansatt på presskonferensen efteråt och fick bland annat frågan om han ansåg sig kapabel att föra landslaget till EM. Bento svarade att hans uppgift är att göra sitt yttersta för att ta landslaget så långt som möjligt och att han förstår besvikelsen bland portugiserna.

Glädje i Albanien

I Albanien är glädjen stor dagen efter skrällvinsten mot Portugal. Förre detta Kalmar-målvakten Etrit Berisha var en av matchhjältarna. Igår kväll efter matchen twittrade han ut sin glädje och idag fortsatte han genom att tacka alla supportrar på svenska. "Känns underbart så himla skönt att ta tre poäng mot Portugal. Tack alla supportrar" skriver han på sin Twitter och taggar även Aftonbladet med bild på en artikel som den förre Kalmar-målvakten tycks ha uppmärksammat.

ARTIKELN HANDLAR OM