”Mina grabbar spelar med stort hjärta”

FOTBOLL

En brandman, en hamnarbetare och en elektriker.

Ungefär så såg det ut när Gibraltars landslags spelade sin första tävlingsmatch mot Polen i går.

Gibraltar har accepterats av det europeiska fotbollförbundet, Uefa, och spelar just nu sitt första kval till ett stort mästerskap, EM 2016. I går kväll spelade man sin första tävlingsmatch och det blev en tuff första uppgift i 0-7-förlusten hemma mot Polen.

Robert Lewandoski stod för fyra av målen, men så hattar Bayern-stjärnan inget jobb vid sidan av fotbollen.

Tre bröder i elvan

I Gibraltars startelva i går sysslade två av spelarna med fotbollen på heltid, medan resten av spelarna har jobb vid sidan av.

I Sky Sports sändning av matchen listades Gibraltars elva tillsammans med respektive spelares yrke – en bild som fått vingar på sociala medier efter matchen.

Gibraltars ensamme anfallare Kyle Casciaro – en av tre bröder i elvan – är till exempel en hamnarbetare om dagen medan målvakten Jordan Perez är brandman.

Förbundskapten Allen Bula har satt målbilden högt för kvalkampanjen.

– Mina grababr kan ge det lilla extra i och med att de spelar med ett stort hjärta. Och när man spelar med hjärta kan man åstadkomma mycket. Vårt mål är att nå playoff, säger Bula på presskonferensen.

FAKTA

Girbraltars startelva

Målvakt:

Jordan Perez (Brandman).

Backlinje:

Scott Wiseman (fotbollsspelare), Roy Chipolina (tulltjänsteman), David Artell (ungdomstränare), Joseph Chipolina (butiksbiträde).

Mittfält:

Ryan Casciaro (polis), Lee Casciaro (polis), Rafael Bado (Lagerarbetare), Liam Walker (fotbollspelare), Bryan Perez (Elektriker).

Anfallare:

Kyle Casciaro (hamnarbetare)