”Österrike var överlägset Sverige”

1 av 4 | Foto: KANAL5, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det är en missnöjd österrikisk presskår som konstaterar att det inte blev någon drömstart på EM-kvalet.

”Det var länge spel mot ett mål och Sveriges stjärna Ibrahimovic borde ha blivit utvisad”, skriver Kurier.

Det svenska landslaget var nöjda med 1-1 i EM-kvalpremiären borta mot Österrike på Ernst Happel-Stadion. Fullt lika nöjda var inte österrikarna, som förstår vikten av att vinna hemmamatcher i en kvalkampanj.

Det var inte heller första gången som Sverige snuvade Österrike i kvalsammanhang. I kvalet till VM i Brasilien snodde Zlatan och kompani playoff-platsen framför österrikarna i och med segern på Friends Arena.

Zengins misslyckade mottagning

I österrikisk press är man inne på att Österrike ännu en gång misslyckas med att förvalta ett spelmässigt övertag.

”Österrike var överlägset Sverige, men återigen saknas den nödvändiga kylan”, skriver tidningen Kurier och fortsätter:

”Det tog bara fem minuter efter ledningsmålet innan det kostsamma slarvet i backlinjen. Varför fick David Alaba ta luftduellen med en kompromisslös Ibrahimovic är fortfarande ett mysterium. Varför Erkan Zengin, trots en misslyckad mottagning fick komma till ett skott på mål kräver också en rimlig förklaring”.

Menar Österrike var överlägset

Kronen Zeitung skriver att det ”endast blev 1-1 för Österrike trots drömstarten” och att ”den perfekta starten inte var tillräckligt när Erkan Zengins kvittering förhindrade segern för ett överlägset Österrike”.

Även Zlatans armbåge mot David Alaba tas upp i Kurier:

”Det var länge spel mot ett mål och Sveriges stjärna Ibrahimovic borde ha blivit utvisad, men domaren såg inte armbågen mot Alaba”.