”Konstgräset en överraskning för oss”

Trots Real Madrids oro – Bale fick spela på konstgräs

1 av 5
FOTBOLL

Varken Real Madrid eller Liverpool gillade att Gareth Bale respektive Joe Allen skulle tvingas spela på konstgräs för Wales mot Andorra.

Så blev dock fallet och Bale sköt hem segern med två mål.

– Planen… jag kan inte beskriva hur dålig och långsam den var, säger Bale.

Det är inte varje dag som Real Madrids superstjärna Gareth Bale tvingas spela på konstgräs. Men borta mot Andorra i går kväll var så fallet.

Det lilla fotbollslandet har nyligen byggt en nya arena och det artificiella underlaget lades färdigt endast sex dagar före matchen mot Wales.

Real Madrid var inte nöjda med att deras guldklimp skulle spela på ett underlag som orsakar fler skador än vanligt gräs, och klagade enligt Wales Online till det europeiska fotbollförbundet, Uefa.

”Inte vana vid det”

Men trots att planer fanns på att flytta matchen till Barcelona godkände Uefa underlaget i Andorra i sista stund. Detta efter att Fifa underkänt planen bara ett par dagar tidigare.

– Det var en överraskning för oss att de övervägde att lägga in konstgräs eftersom vi vet vad som hände i Ryssland. Där lyfte de bort konstgräset och lade tillbaka vanligt gräs. Konstgräs belastar höfter och leder betydligt mer och spelarna är inte vana vid det, sa Wales förbundskapten Chris Coleman till Wales Online inför matchen.

Vann knappt

Även Liverpool följde utvecklingen i Andorra för att veta huruvida deras mittfältare Joe Allen skulle tvingas spela på underlaget.

– De väntar på att se vad som händer, sa Allen inför matchen.

Gareth Bale gjorde dock det bästa av situationen och med sina två mål vände han på egen hand underläge 0-1 till seger 2-1 och undvek skada.

De två målen hindrade dock inte Real-stjärnan från att såga underlaget:

– Det är med god marginal den sämsta fotbollsplanen jag någonsin spelat på, säger Bale enligt Daily Mail.

För Arsenals Aaron Ramsey var det inte lika glatt. Han tvingades kliva av planen med en fotledsskada och kan enligt Daily Telegraph missa helgens match mot Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM