”Inte förvånad att Zlatan stannar...”

Hamrén om Ibrahimovic beslut – och svårigheten med nya Ryssland: ”Vi gissar lite”

1 av 3
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ser ut att stanna i PSG.

Det var väntat, tycker Erik Hamrén.

– Det är jag inte förvånad över, säger förbundskaptenen.

Foto: Foto: Bildbyrån
Oscar Lewicki kan ta plats i mitten.

Så mycket tjänar spelarna i Blågult

Sverige möter Ryssland borta i EM-kvalet den 5 september och sedan Österrike hemma den 8:e. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match efter skadan i går mot Monaco och förbundskapten Erik Hamrén var nöjd med vad han fick se.

– Som jag hade hoppats på innan, att han skulle se bra ut fysiskt och inte vara hämmad av sin skada. Det kunde man se. Det är positivt för oss att han fick matchtid, säger han.

Ibrahimovic har ryktats vara på väg bort från PSG, men stjärnan ser ut att stanna i Frankrike. Hamrén hade inte väntat sig något annat.

– Det är jag inte förvånad över. Jag har inga tankar på det, säger han.

Kim Källström är avstängd mot Ryssland. Oscar Lewicki eller Pontus Wernbloom ser ut att ta hans plats på mittfältet.

– Vi har några som spelar i den positionen. Jag tänker på Lewicki och Pontus Wernbloom som kanske är de två mest aktuella där. Khalili är kanske bättre som central spelare, men han kan också spela kant som han visade i U21. Det beror lite på hur vi kommer agera, säger Hamrén.

”Lite stökigare”

Ryssland har bytt förbundskapten från Fabio Capello till Leonid Slutskijs mitt under kvalet, vilket gör att Sverige inte vet vad de har att vänta.

– Det är lite stökigare. I klubblag kan det vara så att man inte vet så mycket om motståndarna, men i landslaget är vi väldigt noggranna att ha väldigt bra scouting, så det är lite annorlunda. Vi gissar lite mer, hur de kommer att spela och vilka som kommer att spela. De har bytt ut sju från senast. Det ger lite mer huvudbry, säger Hamrén som väntar sig ett mer offensivt Ryssland.

– Det är väl så vi har spånat hittills. Vi tror att de kanske kliver fram mer med ytterbackarna. De måste vinna om de ska ha en bra möjlighet att gå förbi oss.

Hamrén går dock inte för att landslaget ska vinna båda matcherna under samlingen.

– Nu kan vi ju faktisikt tappa någon poäng och ta oss till EM ändå, men att få in de här ambitionerna. Vi kan vara jättenöjda med en poäng mot Ryssland, men vi ska ha attityden att åka dit och vinna.

Så mycket tjänar spelarna i Blågult

Läget i grupp G

Tabellen:

Ettan och tvåan i gruppen går direkt till EM - medan trean får spela playoff.

Återstående matcher:

9 oktober

Liechtenstein–Sverige

Moldavien-Ryssland

Montenegro–Österrike

12 oktober

Sverige–Moldavien

Ryssland–Montenegro

Österrike–Liechtenstein