”Välj: Zlatan eller Lasse”

Tränaren: Lagrell borde sparka Lagerbäck

Foto: ANDERS DEROS
En måste bort Bosse Petersson skräder inte orden, när han säger att Lars-Åke Lagrell borde peta Lagerbäck om han inte kan lösa Zlatan-situationen.
FOTBOLL

Zlatan fortsätter att nobba landslaget. Det är förbundskapten Lars Lagerbäcks fel menar experten och tränaren Bo Petersson.

– Nu måste Lars-Åke Lagrell välja mellan Zlatan och Lagerbäck. Själv skulle jag välja Zlatan, säger Petersson.

Bosse Petersson Klubbar i urval: Spårvägen, AIK, Vasalund, Tromsö, Djurgården, Kalamata, Västerås, Assyriska, Pazoiannina, Enköping.

När Lars Lagerbäck valde att skicka hem landslagstrion Zlatan Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg efter att de brutit mot reglerna om utegångsförbud så överreagerade han, säger Bosse Petersson.

– Att låta Zlatan schavottera i pressen på det sättet för något som kan liknas vid ett pojkstreck var ynkligt. Sådant här händer i alla lag och alla ledare vet att det här sköter man internt, säger Petersson.

Den förre AIK och Djurgårdstränaren säger att han står på Zlatans sida i den konflikt som pågått en längre tid.

Ligger mer bakom

– Ja, om det är som Lagerbäck säger att det bara handlar om det som hände i Göteborg så förstår jag Zlatan fullt ut. Jag tror att det ligger något djupare bakom, men Lagerbäck har hela tiden hyllat den individualism som Zlatan står för.

Som exempel tar han upp landskampen mot Chile inför VM i Tyskland.

– Som Zlatan agerade då så var det inte acceptabelt. Han var oerhört loj, men efteråt hyllades han av Lagerbäck.

Enligt Petersson reagerade förbundskaptenen för sent och för hårt. Nu har det gått för långt och han vill se Svenska Fotbollförbundets ordförande agera.

– Nu är det dags för Lars-Åke Lagrell att bestämma vem som är viktigast för svensk fotbolls framtid, Lagerbäck eller Zlatan. Jag väljer Zlatan, säger Petersson.

Så då ska Lagerbäck ha sparken?

– Ja.

Om det är så att han och Zlatan inte kan vara under samma tak.

Men Zlatan och Fredrik Ljungberg kommer ju inte heller överens. Räcker det att sparka Lagerbäck?

– En förbundskaptens främsta uppgift är att få de här superindividualisterna att komma överens. De behöver inte vara bästa kompisar, men de måste respektera varandra.

Se även: