Lagrell: Inget Zlatan-möte

”Jag utgår från att han inte vill vara med framöver”

Foto: REUTERS
SAKNAD Zlatan låg, som så ofta tidigare bakom Inters mål.
FOTBOLL

Svenska fotbollförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, räknar inte med Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget på ett bra tag.

– Ett möte med honom är inte akut längre. Jag utgår från att Zlatan inte vill vara med framöver, säger Lagrell.

De senaste veckorna har turerna varit många kring svensk fotbolls mest omskrivne stjärna.

Det som tidigare verkat som ett ja, blev ett nej till landskampen mot Egypten.

Trots det beslöt förbundskaptenen Lars Lagerbäck att försöka ta initiativ till ett möte med Zlatan Ibrahimovic i Milano.

– Vi hade ett möte – Lagerbäck, Roland Andersson, Lasse Richt och jag – efter matchen mot Egypten. Lagerbäck hade då tänkt igenom den här frågan kring Zlatan och han testade på oss vad vi tyckte. Då bestämde vi oss för att utgå från en plan hur vi skulle agera, steg för steg, säger Lars-Åke Lagrell.

Resignerat

Men efter att förbundskaptenen Lasse Lagerbäck förgäves försökt att nå svensken per telefon i en veckas tid meddelade Zlatan Ibrahimovic istället i en intervju i Corriere dello Sport i fredags:

– För ögonblicket återvänder jag inte till landslaget. Jag har mina motiv, det finns inget mer att säga.

Lars-Åke Lagrell har nu resignerat.

– Jag har inte diskuterat det här med Lasse (Lagerbäck), men jag tycker att Zlatan ändrar på ganska mycket med det han nu säger. Om han inte är felciterad så råder det ingen tvekan – han vill inte spela för landslaget.

Vill inte älta längre

– Då är det inte akut med att åka till Milano och ha ett möte längre heller. Men givetvis får Lasse ta frågan när han känner för det, säger Lagrell.

Är det inte viktigt att klargöra offentligt varför det blivit så här?

– Nej, det tycker jag inte. Det blir en presskonferens när truppen mot Nordirland (matchen spelas 28 mars) presenteras. Jag tror alla fotbollsintresserade i Sverige förstår situationen.

– Det går inte att älta det här längre, säger Lagrell.

Fotbollförbundets ordförande befarar att Zlatan

Ibrahimovic inte vill spela i det svenska landslaget på ett bra tag.

I början av juni möter Sverige först Danmark och sedan Island i EM-kvalet.

– Har Zlatan tagit det här beslutet nu, inför Nordirlandsmatchen, då utgår jag från att han inte vill vara med ett tag framöver. Det är bara att acceptera att vi inte disponerar honom, säger Lagrell.

ARTIKELN HANDLAR OM