Litar inte på Zlatans nej

Förbundskaptenerna och Lagrell oeniga: Inget vi sagt

Foto: magnus wennman och anders deros
ska besöka zlatan I en italiensk tidningsintervju har Zlatan upprepat sitt nej till landslaget. Men det litar inte Roland Andersson och Lars Lagerbäck på.
FOTBOLL

Lars-Åke Lagrell räknar inte med Zlatan.

Men förbundskaptenerna har inte gett upp.

– Vi vill höra det från Zlatan själv, säger Roland Andersson.

I gårdagens Sportbladet sa Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell att han inte räknar med Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget en tid framöver.

Orsaken är svenskens upprepade nej till Blågult i en italiensk tidningsintervju och att inte ens Ibrahimovic svarat när förbundskaptenen Lasse Lagerbäck försökt nå Interstjärnan under en veckas tid.

Svårt att kommentera

Landslagsledningen gör dock inte samma bedömning:

– Det får stå för Lars-Åke Lagrell. Det är inget som vi sagt, säger Roland Andersson.

– Det är väldigt svårt att kommentera det som stått i en italiensk tidning. Om han säger nej igen vill vi höra det direkt från Zlatan, säger den assisterande förbundskaptenen och upprepar vad Lagerbäck sa härom dagen.

Andersson ger inte mycket för idéerna att låta någon annan försöka medla i den infekterade situationen som uppstått mellan Zlatan Ibrahimovic och förbundskaptenerna.

God relation

En medlare som flera föreslår är den tidigare förbundskapenen Tommy Söderberg, som hade en mycket nära relation till Zlatan.

– Tommy är U21-förbundskapten och har inte det minsta med detta att göra. Det här handlar ju om något mellan Zlatan och landslaget, säger Roland Andersson och fortsätter.

– Det finns många som har en speciell relation med Zlatan i så fall. Men nu handlar det om landslaget och då är det Lasse och jag som tar snacket.

Michael Wagner