"Ni har rätt att se Zlatan"

Italienska medier sågar Zlatans bojkott

Foto: All over press
Exlusivt Zlatan framträder numera enbart i Intertröjan.
FOTBOLL

I en intervju med Corriere dello Sport i fredags sa Zlatan att han inte kommer tillbaka till landslaget – men det skulle aldrig accepteras i Italien, säger man på den italienska sporttidningen.

– Förbundet borde utöva påtryckningar på honom så att han ställer upp i landslaget, säger Stefano Agresti på Corriere dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic har gång på gång låtit förstå att han inte vill spela i det svenska landslaget. I fredags sa han i en intervju med den italienska tidningen Corriere dello Sport att han för närvarande inte kommer tillbaka till landslaget – och de senaste dagarna har han inte ens svarat i telefon när Lars Lagerbäck ringer.

På Corriere dello Sport menar man att den svenska landslagsledningens undfallenhet mot Zlatan Ibrahimovic vore helt otänkbar i Italien.

”Ring Mancini”

– Om till exempel en spelare som Alberto Gilardino skulle vägra att komma till landslaget skulle det bli en helt enorm grej. Ärligt talat tror jag inte att det skulle vara möjligt för en italiensk spelare att vägra vara med i landslaget, säger Stefano Agresti, viceredaktör på Corriere dello Sport.

Fifas regler säger att ett landslag kan tvinga en spelare att vara med. Tycker du att de svenska förbundskaptenerna bör utnyttja den möjligheten?

– Det svenska förbundet borde utöva påtryckningar på Zlatan, pressa honom. Det går inte att en spelare vägrar komma till landslaget, säger Stefano Agresti.

Corriere dello Sports huvudredaktör Giuliano Riva instämmer:

– Enligt mig måste den svenska landslagsledningen göra allt den kan för att få Zlatan att vara med. Det är svenskarnas rätt att få se honom spela i landslaget, säger Giuliano Riva.

– Om jag vore Sveriges förbundskapten skulle jag ringa Mancini (Inters tränare) och fråga honom hur jag skulle kunna få spelaren att vara med i landslaget, säger Giuliano Riva.

Han menar att det är omöjligt för ett landslag att inte använda en spelare som Zlatan Ibrahimovic.

– Jag ser inte hur ett landslag kan vara utan en sån spelare. Jag tycker att man måste göra allt som går, till slut hittar man en lösning, säger Giuliano Riva.

– Vi vet att stoltheten ibland kan få en person att fatta felaktiga beslut, men Zlatan är intelligent. Ungdomar är ofta medgörligare än man tror, säger Giuliano Riva.

Så säger Fifas regler: