Svennis krav – 20 miljoner

Lagrell inte avskräckt: Det är inte knäckfrågan

Foto: Gunnar SEIJBOLD
Sven-Göran Eriksson är dyr i drift, men det verkar inte oroa Lars-Åke Lagrell.
FOTBOLL

Här är ”Svennis” lönekrav för att ta en ny klubb eller ett nytt landslag:

20 miljoner om året.

En summa Svenska Fotbollförbundet (SvFF) aldrig skulle kunna betala.

– Men lönen utgör inget hinder, menar förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell.

Sven-Göran Eriksson är på jakt efter ett nytt jobb och enligt de agenter som hjälper honom finns ett antal intressenter.

Sportbladet kan nu avslöja vilka pengar det handlar om för att ”Svennis” ska hoppa på ett nytt jobb – minst 20 miljoner kronor om året.

En summa som SvFF naturligtvis aldrig kommer att kunna betala – nuvarande förbundskapten Lars Lagerbäck tjänar cirka 150 000 kronor i månaden, (1,8 miljoner om året).

Sänkt lön

”Svennis” väntas inom kort – eller allra senast till hösten – göra klart med en större, europeisk klubb, men som Sportbladet avslöjade i går vill han efter det ta över svenska fotbollslandslaget.

– Visst är det något för ”Svennis” i framtiden, bekräftade ständige vapendragaren Tord Grip.

För att den drömmen ska kunna förverkligas är ”Svennis” – som tjänat enorma pengar under sin långa karriär – beredd att sänka sina lönekrav ordentligt.

– Pengarna spelar absolut ingen roll. Jag skulle nog klara mig även om jag inte gjorde något mer, sa ”Svennis” nyligen i en intervju med SVT.

Måste stämma

Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell är inne på samma linje.

– En svensk förbundskaptenslön är givetvis inte densamma som en engelsk, men jag tror inte det blir det stora problemet. Knäckfrågan är tidpunkten. Vad vill svensk fotboll vid det aktuella tillfället och vad gör ”Svennis” då? Just nu är det väldigt, väldigt mycket som ska stämma och det ligger väldigt långt borta, men det är ingen omöjlig utveckling, säger Lars-Åke Lagrell.

Som förbundskapten för England tjänade ”Svennis” cirka 55 miljoner kronor om året. Han bär lön av FA, det engelska fotbollförbundet, fram till sommaren.

Robert Laul