Sveriges mardröm

Kan missa EM-kval: Har fruktansvärt ont

Foto: scanpix
SVÅRA SMÄRTOR Marcus Allbäck bars av planen på bår efter smällen i matchen mot Hammarby. Nu missar han sannolikt EM-kvalet mot Nordirland.
FOTBOLL

KÖPENHAMN

Anfallskrisen är total för det svenska fotbollslandslaget.

Marcus Allbäcks knäskada innebär att målkungen med största sannolikhet missar EM-kvalmatchen mot Nordirland.

– Jag har fruktansvärt ont, säger Allbäck till Sportbladet.

Allbäck hjälps av planen.

40 minuter in i Royal League-matchen mot Hammarby gick Allbäck in i en närkamp med Suleyman Sleyman.

I duellen fastnade Allbäck med foten i gräset och grimaserade omedelbart illa.

– Jag kände hur det vänstra underbenet liksom trillade inåt. Sedan försökte jag ta ett par steg, men det gick inte alls. Benet hängde inte med, det var liksom ett glapp, säger Allbäck när Sportbladet som enda tidning möter honom efter matchen i Köpenhamn.

Bars av på bår

Med armarna för ansiktet låg Allbäck med svåra plågor kvar på gräsmattan innan han bars av planen på bår. Efter några minuters behandling gjorde landslagets skyttekung 2006 ett nytt försök att gå mot bänken, men trots att två sjukgymnaster hjälpte till att stötta Allbäck gick det inte.

– Jag har aldrig haft någon knäskada så jag vet inte hur det ska kännas, men det här känns inte alls bra, säger Allbäck.

Du undersöktes redan i paus, vad säger FCK:s läkare?

– Man vill inte ge någon diagnos förrän en scanning och noggrannare undersökning är gjord. Det ska göras på dagen i morgon (måndag). Innan det går det inte att säga någonting om hur allvarlig skadan är eller när jag kan spela fotboll igen.

Hur mår du just nu?

– Det gör jäkligt ont. Det känns så klart väldigt tråkigt.

Fördes bort bakvägen

Efter att Allbäck bakvägen förts bort från Parken av FCK:s president, Flemming Östergaard, pratade Sportbladet med klubbens läkarteam. Allbäcks knäskada sägs kunna vara allt från ett uttänjt ledband till ett avslitet korsband. Något som innebär en rehabiliteringstid från tre veckor till sex månader innan Marcus Allbäck kan träna med boll igen.

Det betyder att Allbäck inte ens med den lindrigaste

skadan hinner komma i form till EM-kvalet mot Nordirland 28 mars.

– Jag vill avvakta läkarundersökningen innan jag pratar om det, säger Allbäck som tolv minuter in i matchen gav FCK ledningen med sitt livs mål.

Jesper Grönkjaer slog ett inlägg som Allbäck lät studsa på bröstet innan han med en bicycleta sköt bollen i mål. FCK vann matchen med 4–0.

Sveriges schema

Marcus Allbäck kan vara borta i allt från tre veckor till sex månader. Här är Sveriges landslagsschema i år:

Se även: