Ljungberg fick vredesutbrott

Lagerbäck tvingades tysta sin lagkapten efter nytt bråk i omklädningsrummet

FOTBOLL

BELFAST

Ett nytt bråk i omklädningsrummet skakar svenska landslaget.

Förbundskaptenen Lasse Lagerbäck tvingades tysta Fredrik Ljungberg.

­ Han sa till mig att jag skulle lugna ner mig, säger lagkaptenen.

Irriterad kapten Ljungberg var mycket besviken efter förlusten mot Nordirland.

2-1-förlusten mot Nordirland var tung att smälta för de svenska spelarna och ledarna. Det var många heta känslor och olika åsikter om vad som gick snett, både direkt i omklädningsrummet efter matchen och senare i den mixade zonen där spelare och ledare intervjuades.

Fotbollskanalen.se avslöjar att förbundskaptenen Lasse Lagerbäck gick emellan och tystade ner sin lagkapten i omklädningsrummet.

­ Jag var lite förbannad och sa vad jag tyckte. Lasse sa till mig att jag skulle lugna ner mig, säger Ljungberg till fotbollskanalen.se

Vad sa du?

- Jag sa var jag tyckte.

En stund senare i den mixade zonen uttryckte sig Ljungberg mycket dämpat och diplomatiskt.

Lasse Lagerbäck var också mycket lugn och kontrollerad på den efterföljande presskonferensen där han undvek individuell kritik av spelarna. Men enligt vad Sportbladet erfar var känslorna starka i landslaget.

Många av spelarna reagerade redan när startelvan presenterades tidigare under onsdagen och Christian Wilhelmssons namn inte fanns med i laguppställningen.

­ Såpass proffsiga måste spelarna vara att de tar att de inte får spela. Man kan inte sitta och prata om sånt efter varje gång, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.

Dessutom var det skilda åsikter om på vilket sätt Sverige borde ha spelat mot Nordirland.

­ Vi borde varit inställda på att det inte kommer gå att spela någon riktig fotboll på den här planen, mot det här motståndet. Då får vi jävlar gå ut och matcha dem, löpa och smälla på i duellerna. Det gjorde vi inte, säger Anders Svensson.

Fredrik Ljungberg har en helt annan uppfattning:

­ Vi fick aldrig något riktigt eget spel. Vi pratade om det innan matchen att vi inte skulle falla in i deras spel, säger lagkaptenen.

­ Vi var inte lugna utan föll in i deras spel och skickade bollen långt. När vi väl lyckades hålla ner bollen, det var då vi skapade våra chanser, säger Ljungberg.

Bråken som skakat landslaget

Läs mer om matchen:

Simon Bank, Petra Thorén, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM