Ny hyllning till familjen

Zlatans nya tatuering - "Ibrahimovic" med arabiska bokstäver...

Foto: Magnus Wennman
Ibrahimovic Zlatans senaste tatuering är en ny hyllning till familjen – de arabiska bokstäverna på högerarmen betyder ”Ibrahimovic”.
FOTBOLL

För Zlatan Ibrahimovic går familjen före allt.

Det står skrivet på hans kropp.

Och här är den senaste tatueringen: Ibrahimovic på arabiska.

Han är långt ifrån den enda fotbollsspelaren som pryder kroppen med tatueringar. Den förre Manchester United-ikonen David Beckhams inskriptioner har flera gånger vållat debatt i det konservativa fotbolls-England. Även Arsenal-ässet Fredrik Ljungbergs berömda pantertatuering vid ryggslutet har exponerats flitigt i media.

Respekt för familjen

I Zlatans fall handlar tatueringerna främst om en sak: att hedra sin familj.

Sedan tidigare pryds hans båda armar av sifferkombinationer som betecknar personnumret hos hans föräldrar Jurka och Sefik och syskonen Sanela, Aleksander och Sapko.

Zlatan har flera gåner sagt att familjen är det viktigaste i hans liv, före både fotbollen och flickvännen. Som bevis för detta valde han inför sin andra säsong i Ajax att ändra namnet på matchtröjan från Zlatan till Ibrahimovic.

- Jag vill hedra familjenamnet, sa Zlatan då.

Nu har han gjort ytterligare en tatuering för att visa respekt för sin bakgrund. Zlatans högra överarm pryds numer av namnet Ibrahimovic - skrivet med arabiska tecken.

Dagen innan VM-kvalmatchen mot Island i oktober förra året besökte Zlatan och landslagskompisarna Alexander Östlund och "Chippen" Wilhelmsson en tatueringsstudio på Södermalm i Stockholm. Zlatan gick därifrån med textraden "Only God can judge me" (endast Gud kan döma mig) på magen.

Vissa risker

Men att tatuera sig är förenat med vissa risker.

När Fredrik Ljungberg tatuerade sig förra året drabbades han av blyförgiftning. Det fick landslagsläkaren Anders Valentin att utfärda en varning:

- Inga ingrepp är riskfria. Det är bara att se på vad som hände med Fredrik.

Fler blågula stjärnor som har tatuerat sig...

Foto: Calvin Klein

Johanna Frändén