”Hotar att lägga av”

Uppgifter i natt: Kan ha gjort sin sista landskamp

Foto: AP
Slutjublat i Blågult? Zlatan och Chippen – två stora landslagsprofiler – kan ha gjort sitt i Blågult efter bråket i Göteborg.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Zlatan Ibrahimovic och Christian "Chippen" Wilhelmsson överväger att sluta i landslaget, enligt uppgifter till Sportbladet.

Olof Mellberg är mer positiv till att fortsätta under Lasse Lagerbäck.

- Jag har bett att få kontakta dem igen, sedan får vi se vad framtiden utvisar, säger Lagerbäck.

Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian "Chippen" Wilhelmsson gick i söndags kväll på nattklubben Park Lane i centrala Göteborg för att fira Olof Mellbergs 29-årsdag.

De kom hem runt klockan 01.00 på natten och bröt därmed mot landslagets regel att samtliga spelare skulle befinna sig på hotellet mellan kvällssamlingen (23.00) och frukosten.

"Personligt bakom"

Enligt Sportbladets landslagskällor överväger nu Zlatan Ibrahimovic och Christian "Chippen" Wilhelmsson att sluta i landslaget så länge Lasse Lagerbäck är förbundskapten.

- De anser att det ligger något personligt bakom. Andra spelare har vid andra tillfällen varit ute senare än tillåtet, säger Sportbladets källor.

Olof Mellberg är den i trion som är mest inställd på att fortsätta i landslaget.

- Jag beklagar att jag inte följt det tidsschema som överenskommits under söndagen, meddelade Mellberg via sin agent under måndagskvällen.

Sportbladet har pratat med Mino Raiola, agent för både Zlatan Ibrahimovic och Christian "Chippen" Wilhelmsson. Han beskriver hur sina klienter kastades mellan olika känslor under gårdagen, men tror inte risken att de slutar i landslaget är så stor.

- Då skulle bara det här bli större än vad det egentligen är. Jag tror inte det är någon risk, säger Mino Raiola.

"Besvikna & ledsna"

När pratade du med dem?

- Vid flera tillfällen i går. De var besvikna, ledsna, lite grand av allting. Men i slutändan accepterar de beslutet.

Förbundskapten Lars Lagerbäck kommentar spelarnas eventuella fortsättning i landslaget så här:

- Det här beslutet gäller endast matchen på onsdag. Det är tre väldigt bra fotbollsspelare och det sista jag sa till dem var att jag bad att få kontakta de igen. Sedan får vi se vad framtiden utvisar, säger Lagerbäck.

Läs mer om landslagsskandalen:

Michael Wagner, Robert Laul