Lucic gör comeback

Blixtinkallad i går: "Man kan säga att det är ett krisläge"

FOTBOLL

GÖTEBORG

Teddy Lucic, 33, gör comeback i landslaget.

I dag ansluter han tillsammans med Stefan Ishizaki och Fredrik Berglund till truppen och i morgon spelar han troligen från start mot Liechstenstein.

– Man kan väl säga att detta är ett krisläge, säger Lucic till Sportbladet.

På tisdagsförmiddagen kallades också Elfsborgs Stefan Ishizaki och FC Köpenhamns Fredrik Berglund in i truppen.

Foto: Roger Lundsten
Halvskadad Hans sorti från landslaget blev dyster, med utvisningen i VM-åttondelen mot Tyskland. Nu gör Lucic sina sista inhopp i Blågult, bara en dag efter en tuff match mot Lilleström, där Häckenbacken stukade foten.

Mittbacksgiganten tackade för sig efter VM men lämnade samtidigt dörren på glänt om landslaget skulle få problem med skador eller avstängningar. I går dominerade Lucic i Häckens tuffa träningsmatch mot Lilleström. Under kvällen blev han kontaktad av förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

- Lasse ringde mig och frågade om jag kunde komma förbi. Jag ansluter till landslaget i morgon (läs idag).

Var det ett svårt beslut att ta?

-Nej, det var det inte. Jag har sagt att jag kunde hoppa in vid ett krisläge med skador eller avstängningar. Och det kan man väl säga att det blivit...

Snacka i morgon

Vad tycker du om det som hänt?

- Jag vet inte. Jag känner inte till så mycket. Jag får snacka med dem i morgon (i dag).

Hur är landslagsformen?

-Det kändes bra i dag när vi spelade mot Lilleström med Häcken.

Kommer Liechtensteinmatchen för tätt inpå?

- Vilan är i kortaste laget, det var en ganska tuff match mot Lilleström. Men jag får se hur Lasse och Roland har tänkt sig. Om jag ska sitta på bänken eller spela från start. Jag stukade foten rejält för två veckor sedan. Det är mycket bättre nu, svullnaden har gått ned.

Sista matcherna

Påverkar det här din framtid i landslaget på något annat sätt?

- Nej, det är den här matchen och de mot Spanien och Island som jag kan tänka mig att ställa upp. Sedan är det definitivt stopp, säger Teddy Lucic.

Förutom Lucic får även Elfsborgs Stefan Ishizaki och FC Köpenhamns Fredrik Berglund chansen i EM-kvaltruppen. De två sistnämnda presenterades tillsammans med Lucic som ersättare på tisdagsförmiddagen.

Läs mer om landslagsskandalen:

Michael Wagner, Markus Eriksson