Fem blev kallade till extra ordningsmöte

FOTBOLL

GÖTEBORG

Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg var två av fem spelare som i förra veckan kallades till ett extra ordningsmöte med förbundskaptenerna Lasse Lagerbäck och Roland Andersson.

Fem dagar senare bröt de mot de nya landslagsreglerna.

I tisdags i förra veckan hade Lars Lagerbäck och Roland Andersson ett disciplinmöte med hela landslagstruppen det bestämdes vilka regler som ska gälla och hur gruppen ska leva.

Dagen efter hölls ett extramöte dit fem av de mest tongivande spelarna i landslaget kallades; Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg, Fredrik Ljungberg, Tobias Linderoth och Daniel Andersson.

Tog inte på allvar

– De spelare vi valde att tala extra med har en stor betydelse i gruppen och sätter en standard. Där betonade vi vikten av det vi hade pratat med hela truppen om.

– Sedan har vi fortsatt under den här samlingen att påpeka hur viktigt det är att vi fungerar ihop och gör de saker som de ska göras.

Fem dagar senare bröt två av de fem spelarna – Olof Mellberg och Zlatan Ibrahimovic plus ”Chippen”– mot de nyss diskuterade reglerna.

– Då känns det inte som man har tagit det här riktigt på allvar, säger Lagerbäck.

Påverkade det ert beslut att Zlatan och Mellberg varit med på det extra mötet?

– Det låg väl med i bilden. Eftersom vi gått igenom det en gång extra tyckte vi att det var alldeles för uppenbart, man gör inte på det sättet. Har vi dessutom pratat om hur viktigt det är att vi är bra exempel och sätter standarden är det klart att det spelade in, säger Lars Lagerbäck.

Är det viktigare att reglerna följs än att landslaget spelar med bästa laget?

– Det går inte att ställa de två sakerna mot varandra eftersom allt vi gör i den här gruppen syftar till att vi ska nå så bra resultat som möjligt.

Om det får konsekvensen att spelarna slutar i landslaget, har det då varit värt det?

– Självklart. Jag har ju tagit det här beslutet, säger Lars Lagerbäck.

Läs mer om landslagsskandalen:

Robert Laul, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM