Så blåstes Lagerbäck

Foto: Roger Lundsten
Mot krogen Efter den gemensamma kvällssamlingen bytte Zlatan, Chippen och Mellberg om till civila kläder och gick på krogen.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Med hjälp av en ”klädbluff” lurades lagkamrater och landslagsledning.

– Det är så utstuderat, det är inte ett misstag, det är så medvetet, säger förbundskapten Lasse Lagerbäck.

Söndagen var en fridag för landslaget. Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson gick vid 19-tiden på restaurangen Joe Farellis på Avenyn i Göteborg för att fira Mellbergs 29-årsdag.

Strax innan 23.00 var de tillbaka på spelarhotellet, bytte om till landslagskläder och deltog vid den gemensamma kvällssamlingen.

Lägger locket på

Enligt landslagets regler skulle spelarna sedan befinna sig på hotellet fram till frukosten.

I stället gick Zlatan, Mellberg och ”Chippen” upp på sina rum och bytte tillbaka till civila kläder. Därefter åkte de till nattklubben Park Lane och stannade till strax efter 01.00.

– Det var absolut ingen fylleskandal. De var här i några timmar och sedan gick de. Det var lugnt och städat, säger Magnus Albrektsson, nattklubbschef på Park Lane.

Köpte eller drack de någon alkohol?

– Det vill jag inte kommentera.

Men du dementerar det inte heller?

– Jag säger inget mer. Det här har blivit alldeles för uppförstorat eftersom inget hände. Nu är det locket på som gäller.

Utstuderat

Landslagschefen Lars Richt sa i måndags att spelarna inte druckit någon alkohol men på gårdagens presskonferens svarade förbundskapten Lasse Lagerbäck så här:

– Jag vet inte.

Fanns det ingen anledning att ta reda på det?

– Vi tog inte upp det till diskussion överhuvudtaget.

Enligt Lagerbäck handlar frågan inte om spelarna drack alkohol eller inte, utan om att de ”medvetet” och ”utstuderat” kringgick landslagets gemensamma regler.

– Vi hade bestämt att klockan 23.00 skulle alla vara inne. Alla var inne, sedan gick några och bytte om och gick ut. Det är så utstuderat, det är inte ett misstag, det är så medvetet.

– Vi kan inte acceptera det och jag kan inte få den här gruppen att fungera om man får göra på det här sättet, säger Lasse Lagerbäck.

Läs mer om landslagsskandalen:

Robert Laul, Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM