Kravet: Erkänn

Bråket började i VM – nu kräver Zlatan & Chippen upprättelse

Foto: Magnus Wennman
Måste medge för hårt straff Enligt källor till Sportbladet överväger Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson fortfarande att sluta i landslaget. De anser sig felbehandlade efter krogkvällen i Göteborg i måndags. Nu kräver de att förbundskapten Lasse Lagerbäck erkänner att straffet de fått är för hårt. ”De känner att det ligger något personligt bakom, att Lagerbäck inte tycker de passar in i gruppen”, säger Sportbladets källa.
FOTBOLL

GÖTEBORG

För att komma tillbaka till landslaget ställer Zlatan Ibrahimovic och "Chippen" Wilhelmsson krav.

De vill att förbundskapten Lasse Lagerbäck medger att straffet var för hårt.

Sportbladet kan också avslöja att konflikten mellan Lagerbäck och Zlatan/"Chippen" sträcker sig ända tillbaka till VM.

Som Sportbladet avslöjade i går överväger Zlatan Ibrahimovic och Christian "Chippen" Wilhelmsson att sluta i landslaget medan Olof Mellberg inte har några sådana planer (vilket påstods i andra medier).

– Uppgiften att jag ska sluta i landslaget är felaktig, det finns inga som helst sådana tankar, säger Olof Mellberg till Sportbladet via sin agent Anders Wallsten.

"För hårt straff"

Enligt Sportbladets källor är det dock fortfarande högst osäkert om Zlatan och "Chippen" fortsätter.

– De tycker att straffet är alldeles för hårt. De blir hemskickade för något som hänt flera gånger tidigare, att spelare är ute på natten. Dessutom svarar förbundskaptenen inte på medias frågor den aktuella kvällen vilket gör att folk kan få för sig vad som helst med tanke på de sex- och knarkskandaler andra idrottsmän varit inblandade i på senare tid, säger en landslagskälla till Sportbladet.

Zlatan och "Chippen" kommer inte spela i landslaget igen förrän de pratat med förbundskapten Lasse Lagerbäck och fått upprättelse.

Vill ha erkännande

- De vill att Lagerbäck ska erkänna att straffet var alldeles för hårt. De känner att det ligger något personligt bakom, att Lagerbäck inte tycker att de passar in i gruppen. De vill känna att de verkligen har Lagerbäcks förtroende, säger en landslagskälla till Sportbladet.

Zlatan och "Chippen" misstänker att det ligger andra saker bakom det hårda straffet, bland annat en incident från fotbolls-VM och matchen mot Paraguay.

Zlatan byttes ut i paus på grund av skada och när kompisen "Chippen" byttes ut i början av andra halvlek ska Zlatan ha gått fram till Lagerbäck och sagt:

- Varför byter du ut "Chippen" hela tiden? Du förstör ju hans självförtroende.

Båda har bestämt sig för att inte uttala sig i media, Zlatans citat från Italien är ett pressmedelande från spelarnas gemensamma agent Mino Raiola för att få tyst på historien där.

I går sa Raiola till Sportbladet att han absolut inte trodde de skulle sluta i landslaget. Nu säger Raiola:

- Jag kan inte svara säkert på det. Jag kan inte utesluta någonting.

Enligt Raiola är spelarna mycket besvikna.

- De är ledsna för det som hänt, men också besvikna över bestraffningen. De tycker att den är överdriven. Generellt tycker jag att det är viktigt att killarna spelar i sina landslag, men det är också viktigt att landslagen och coacherna vill att de ska vara med, säger han.

Agentens vändning

Läs mer om landslagsskandalen:

Michael Wagner, Robert Laul