Tillbaka i Milano – Inter fick Zlatan att be om ursäkt

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milano.

Och enligt Sportbladets källor var det arbetsgivaren Inter som fick Zlatan att be om ursäkt.

- Mancini gillar inte att Zlatan brustit i respekt mot förbundskaptenen. Han skulle heller aldrig tolerera det, säger en italiensk källa.

I går kablades det ut från Italien att Zlatan Ibrahimovic bad om ursäkt för att brutit mot landslagets regler.

- Personligen är jag mycket ledsen över den spända situationen som uppstått före en viktig match som den mot Liechtenstein, sa Zlatan enligt italienska medier.

- Jag tycker att Lagerbäcks reaktion kändes överdriven, men accepterar hans beslut och ber förbundskaptenen, lagkamraterna och förbundet om ursäkt för att jag kom tillbaka för sent.

Uppmanat Zlatan

Men enligt Sportbladets källor i Milano kom inte ursäkten och uttalanden på Zlatans eget initiativ.

I stället är det Inters tekniske direktör Marco Branca som, via agenten Mino Raiola, ska ha uppmanat Ibrahimovic att be om ursäkt för att saken så snabbt som möjligt skulle vara utagerad.

Zlatan Ibrahimovic återvände i går till Milano och tränade mycket lätt redan på eftermiddagen på anläggningen Appiano Gentile.

Enligt Sportbladets källor har Inters tränare Roberto Mancini informerat sig om vad som hänt och velat ha Zlatans version. Men Mancini kommer nu inte att ägna mer tid åt skandalen.

- Vi har absolut inga kommentarer kring Ibrahimovic och det som händer i det svenska landslaget, säger Inters presschef Paolo Viganò till Sportbladet.

En källa nära Inter säger:

- De är inte glada över vad som hänt, det stör dem och ser inte bra ut att deras spelare gör så här.

Annat att tänka på

Samtidigt har Inters ledning nu annat att tänka på - allt kretsar kring presidenten Facchettis död. Den gamle storspelaren begravs i dag.

- Ibra har tur, det han gjort försvinner i skuggan av Facchettis död. Och Inters ledning är på sätt och vis nöjd med att Ibrahimovic är tillbaka redan nu och inte på torsdag. Inter tänker på ligapremiären mot Fiorentina i första hand och man är vana vid att spelare gör betydligt värre saker, säger källan.

En annan källa, nära tränare Mancini, säger dock:

- Mancini har annat att tänka på nu, men det han inte gillar med det här är att Ibrahimovic brustit i respekt mot förbundskaptenen, alltså tränaren. Han skulle heller aldrig tolerera det.

Läs mer om landslagsskandalen:

Johan Flinck, Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM