Hedman: Respektlöst

Före detta landslagsmålvakten fördömer skandalspelarnas agerande

FOTBOLL

Magnus Hedman fördömer Zlatan Ibrahimovic, Christian Wilhelmssons och Olof Mellbergs agerade.

Han tycker deras nattsudd var totalt respektlöst mot lagkamraterna.

– De anser sig vara större än gruppen när de struntar i lagets regler, säger Hedman.

När landslaget samlades för en vecka sedan gick spelarna igenom lagets förhållningsregler. Bland annat var man rörande överens om att mellan den sena kvällsmåltiden och frukosten ska man vara på hotellet. Till sist slog man fast att reglerna gäller för alla.

Den före detta landslagsmålvakten Magnus Hedman tycker inte att förseelsen i sig, två timmars försening, är jätteallvarlig. Däremot sättet reglerna bröts på.

– Har man haft ett ordentligt möte, bestämt sig för en omstart och förstärkt reglerna för att förena gruppen och sen gör en sådan här sak så måste Lagerbäck markera, säger Hedman.

– Det är respektlöst att gå ut bara några dagar senare. Effekten av deras handlade blir att de anser sig vara större än gruppen.

Nu hade Lagerbäck inget annat val än att kasta ut spelarna.

– Hade han inte gjort det hade han tappat respekt mot övriga laget. Nu måste de stå upp som män, se sina lagkamrater i ögonen, erkänna att de gjort fel och be alla om ursäkt, säger Hedman som inte utesluter att spelarna har gjort sitt i Blågult.

– Jag skulle bli överraskad om det blir så men det finns en liten risk de tjurar ihop och anser att de inte gjort något fel. Då ska de inte vara med mer.

Läs mer om landslagsskandalen:

Marcus Leifby