Så ska de lösa krisen

Samtalen ska få våra stjärnor tillbaka i tid: Ska ringa dom snart

FOTBOLL

Bara två veckor tills nästa EM-kvaltrupp ska tas ut.

Då vill landslagsledningen ha besked från Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson.

– Vi ska snacka med dem ganska snart, säger Roland Andersson.

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic och Christian Willhelmsson.

Olof Mellberg meddelade ganska snabbt efter att han, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Chippen Wilhelmsson, blivit utkastad från landslaget att han gärna ville representera Sverige igen om han blir uttagen.

Värre är det med Ibrahimovic och Wilhelmsson som enligt Sportbladets källor var mycket upprörda över det hårda straffet de fick efter deras otillåtna utekväll på nattklubb i Göteborg.

”Tar kontakt snart”

Inom kort blir duon tvungen att ta ställning på allvar.

Har ni pratat med någon av dem?

– Nej. Vi tar kontakt med dem nu ganska snart. När det blir exakt vet vi inte än. Men snart naturligtvis, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson till Sportbladet.

Varför är det bråttom?

– Därför att det är dags för en ny EM-trupputtagning, säger Andersson.

26 september ska förbundskaptenen Lasse Lagerbäck, som de närmaste dagarna åker till Berlin för utvärdering av fotbolls-VM, presentera truppen till EM-kval matcherna mot Spanien (hemma 7 oktober) och Island (borta 11 oktober).

Allra viktigast blir att reparera relationen till Zlatan Ibrahimovic, som gjorde succé i serie A-premiären med Inter i lördags kväll.

Tar det i telefon

– Hittills har vi velat ge killarna lite lugn och ro. De har det hektiskt med sina klubbar och själva behövde vi också varva ned lite.

Är det viktigt att ni exempelvis åker ned till Italien och träffar Zlatan öga mot öga och talar ut om det som hände?

– Vi har träffats mycket så det har nog inte så stor betydelse. Man kan lika gärna prata per telefon. Det viktiga är att vi pratas vid ganska snart. Man ska inte överdramatisera det här, säger Roland Andersson och fortsätter:

– Jag har svårt att tro att det skulle bli några negativa besked från killarna. Det finns ingen långsinthet från vår sida.

”Det är utagerat”

– Det som hände hände och vi markerade från vår sida, men nu tycker vi att det är utagerat. Det är bara att hoppas att spelarna tycker det också. Gör de inte det så är det deras beslut.

Överraskad över Zlatans succé?

– Nej, det är jag inte. Han visade sin normala standard. Det är perfekt för honom och oss alla andra att han fått en sådan bra start i sin nya klubb.

Stjärnornas tuffa schema

Michael Wagner