I dag: locka hem Zlatan

Planen lyckades - Olof Mellberg övertalad först

Foto: Anders Deros
Enligt vad Sportbladet erfar valde förbundskaptenerna att börja övertala Mellberg för att hans ja ska hjälpa Zlatan att ge ett likadant besked. Dessutom har Zlatans späckade schema fått Lagerbäck att vänta, men i dagarna ska han ringa anfallaren.
FOTBOLL

I går: Olof Mellberg lämnar klartecken för en fortsättning i landslaget.

I dag: Lars Lagerbäck börjar övertala Zlatan Ibrahimovic att göra detsamma.

- Jag kommer troligtvis att ha telefonkontakt med dem, säger Lagerbäck.

I går meddelade Olof Mellberg, via sin agent Anders Wallsten, att han fortsätter i landslaget. Efter ett samtal med förbundskapten Lars Lagerbäck har mittbacken gett klartecken.

Av de tre utkickade spelarna från landslagssamlingen i Göteborg för en dryg vecka sedan saknas nu bara Zlatan Ibrahimovic och Christian Wilhelmsson. Besked om deras vara eller icke vara i EM-kvalmatchen mot Spanien den 7 oktober kan komma redan inom ett par dagar.

Pappa vilken dag som helst

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer förbundskaptenerna att ta kontakt med Zlatan i dag eller under de närmaste dagarna.

En av anledningarna till att kontakten inte tagits tidigare sägs vara Zlatans tuffa spelschema den senaste veckan med match mot Sporting i Lissabon tisdags. Dessutom väntar hans flickvän barn vilken dag som helst och paret letar febrilt efter en lägenhet i Milano.

Lagerbäck själv har varit i Berlin på en konferens för VM-förbundskaptenerna.

- Spelarna har haft mycket på sin agenda med matcher och förberedelser, sen har Lasse haft mycket att ta tag i sedan den senaste samlingen och under de senaste dagarna. Men han kommer att ta kontakt med Zlatan och "Chippen" inom överskådlig framtid, säger Thomas Saleteg, informationsansvarig för landslaget.

Inget ja - reser till Milano

Enligt vad Sportbladet erfar har förbundskaptenerna medvetet valt att kontakta Mellberg först. Ett klartecken från den före detta lagkaptenen skulle göra det mer praktiskt att få Zlatan att ta samma beslut.

Om telefonsamtalen med Zlatan inte mynnar ut i något positivt direkt kommer Lars Lagerbäck att åka till Milano för ett möte med anfallaren i nästa vecka.

På så vis ska förbundskaptenerna hinna få ett besked i god tid innan EM-kvaltruppen mot Spanien presenteras den 26 september.

Robert Laul, Marcus Leifby, Petter Maaherra, Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM