Besviken på kompisarna

Agenten: Någon annan av spelarna borde ha reagerat

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är besviken på Lasse Lagerbäcks straff och förbundets agerande.

Men även på kompisarna i landslaget.

- Någon annan av spelarna borde reagerat över hur de tre blev behandlade, säger agenten Mino Raiola.

"Jag är förvånad", säger Anders Svensson.

Efter att Lasse Lagerbäck beslutat att skicka hem trion Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson har förbundskaptenen vid upprepade tillfällen offentligt fått de övriga landslagsspelarnas helhjärtade stöd.

- De kände till reglerna och bröt mot dem. Jag står bakom Lasses beslut, sa Kim Källström efter segern mot Liechtenstein.

Borde vara oroliga

Ett stöd från spelarna som uppenbarligen Zlatan Ibrahimovic reagerat på.

För hans agent Mino Raiola säger till Sportbladet:

- Någon ur laget borde sagt något: "Vad är det som händer här?". Någon av spelarna kunde föreslagit att de skulle satt sig ner och pratat om det. Hur de skulle lösa det på ett snyggt sätt och kunna gå vidare, säger han.

- Det finns andra saker än det som hände när de tre gick ut som är viktigare för landslaget. Deras gemensamma mål att nå EM-slutspelet till exempel, menar Raiola.

- Dessutom borde de andra spelarna vara oroliga framöver över vad som händer om de kommer en halvtimme eller timme för sent. Blir de också avstängda då?

I går efter att Zlatans beslut att tacka nej till landslaget upprepade flera av landslagsspelarna sina tidigare ståndpunkter.

- Det är jättetrist att det har blivit som det blivit men vi hade tydliga regler som vi skulle följa. Och då ska man göra det. Sen om straffet var rätt eller inte vill jag inte kommentera, säger Panathinaikosspelaren Mikael Nilsson.

Elfsborgs Anders Svensson är överraskad över Zlatans beslut.

- Jag är förvånad. Men om han inte känner för att spela i landslaget så ska han inte göra det, säger Svensson.

Ljungberg kan hjälpa

Sportbladet sökte förgäves i går lagkaptenen Fredrik Ljungberg. Direkt efter matchen mot Liechtenstein svarade Arsenalstjärnan på Sportbladets fråga om han kunde tänka sig medla:

- Vill de (förbundskaptenerna) att jag ska hjälpa till på något sätt och prata med spelarna så gör jag det.

Landslagets nya internregler

Marcus Leifby, Henrik Lundgren, Michael Wagner