"Lagerbäck borde avgå"

Agenten till hård attack mot förbundskaptenen

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic spelar inte i svenska fotbollslandslaget.

Felet är till största delen Lasse Lagerbäcks menar Interstjärnans agent Mino Raiola.

- Lagerbäck har inte klarat av att hantera de här problemen. Han borde fundera på att avgå, säger Raiola.

lagerbäcks fel Att Zlatan inte spelar och Sverige inte får ihop bästa möjliga landslag skyller Mino Raiola på Lars Lagerbäck.

Vid gårdagens presentation av spelartruppen till EM-kvalen mot Spanien och Island handlade många frågor om Zlatan Ibrahimovics frånvaro i Blågult.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmmer menade bland annat att förbundskaptenerna gjort vad man kunde kräva för att förmå Ibrahimovic att ställa upp för landslaget.

När Sportbladet kontaktar Ibrahimovics agent, Mino Raiola, ber han om en timmes betänketid för att fundera över sina svar.

"Har inte ansträgt sig"

När italienaren sedan talar riktar han mycket skarp kritik mot landslagsledningen och Svenska fotbollförbundet.

- Jag tycker verkligen inte de har ansträngt sig för att få Zlatan tillbaka till svenska landslaget. I princip har de inte gjort någonting. De tog sig inte ens tiden att åka och träffa Zlatan. De nöjde sig med ett telefonsamtal.

- Med en spelare på den här nivån åker man och träffar honom, man pratar, förklarar varför det blev som det blev, argumenterar - och kanske medger att straffet var för hårt, säger Raiola som menar att Ibrahimovic erkänt att han gjorde fel.

Dålig konflikthantering

Raiola är mycket kritisk till hur Lasse Lagerbäck hanterat hela konflikten kring de tre spelarna som skickades hem.

- Det jag säger är min personliga uppfattning. Jag tycker att Lagerbäck borde fundera på att avgå som förbundskapten. Han har visat att han inte klarar av att hantera de här problemen.

Men är inte Zlatan en ganska svår person att ha att göra med ganska ofta?

- Det är möjligt, men framför allt är han svår att ha att göra med för alla världens försvarare och det är Lagerbäcks uppgift att se till att Sverige har det bästa möjliga landslaget. Det har Sverige inte nu.

- Genom sitt agerande gör förbundskaptenerna och förbundet landslaget till sitt eget. Men det är hela Sveriges landslag.

Robert Laul, Michael Wagner