"Tackar ja till Sverige"

Uppgifter i Italien i natt - men Zlatan kan vila mot Elfenbenskusten

FOTBOLL

Konflikten med förbundskapten Lars Lagerbäck är löst.

Zlatan Ibrahimovic är tillgänglig för landslagsspel igen. Men det är ännu inte klart om han finns med i truppen mot Elfenbenskusten.

- Det avgörs under de närmaste dagarna, säger en landslagskälla till Sportbladet.

Foto: Andreas Bardell
Vänner igen Lars Lagerbäck har ringt och pratat med Zlatan Ibrahimovic. Enligt källor till Sportbladet vill han spela i landslaget igen.

Förbundskapten Lars Lagerbäck har talat med Zlatan Ibrahimovic för första gången sedan denne tackade nej till

EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island.

- Vi har haft kontakt och pratat med varandra. Mer säger jag inte. Det är ingen idé att någon ringer mig i ärendet. Jag säger till dig att vi har tagit kontakt med varandra nu, säger Lagerbäck till TV4.

Offentligt på tisdag

Förbundskaptenen kommer att offentliggöra Zlatans svar först på tisdag då han presenterar landslagstruppen som ska möta Elfenbenskusten den 15 november. Men enligt uppgifter till Sportbladet står Zlatan till landslagets förfogande igen.

- Men det är fortfarande inte klart om Zlatan kommer att vara med redan mot Elfenbenskusten. Som alltid när det handlar om spelare på den här nivån och träningslandskamper så är det en diskussion med hans klubb, säger Sportbladets landslagskälla som menar att beslut om Zlatans medverkan mot Elfenbenskusten tas de närmaste dagarna.

Även uppgifter till italienska Gazzetta dello Sport som Sportbladet tagit del av gör gällande att Zlatan vill spela i Blågult igen.

- Zlatan kommer att tacka ja till svenskt landslagsspel om han blir kallad av förbundsledningen, säger en källa till tidningen.

Vill inte sluta

Zlatan Ibrahimovic spelade senast mot Lettland den 2 september då Sverige vann med 1-0. Två dagar senare blev han hemskickad för att ha brutit mot reglerna om utegångsförbud tillsammans med Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson. Trion fick inte spela i den efterföljande kvalmatchen mot Liechtenstein. Mellberg och Wilhelmsson kom tillbaka till landslaget till EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island, men alltså inte Zlatan som ansåg straffet var för hårt.

Nu tycks han ha lagt allt bakom sig.

- Zlatan vill absolut inte sluta i landslaget, säger en italiensk källa.

Zlatan har haft stor framgång i Inter senaste tiden. Bland annat gjorde han en stormatch i derbyt mot Milan med ett mål.

- Man kan inte begära mer, sa Lars Lagerbäck om den insatsen.

Inte så konstigt att förbundskaptenen därför agerat för att få Zlatan tillbaka i landslaget igen.

Zlatans två månader av berg- och dalbana. Hoppade av blågult - gjorde succé i Champions League

Robert Laul, Daniel Sjöberg, Michael Wagner, Jennifer Wegerup