Besked i dag: Zlatan är tillbaka

Konflikten med landslagsledningen löst

Foto: Marcus Eriksson/Bildbyrån
Vänner igen. Lasse Lagerbäck fattade beslutet att skicka hem Zlatan Ibrahimovic från EM-kvalsamlingen i september – och sedan dess har Inter-stjärnan bojkottat landslaget. Nu är stjärnanfallaren redo att komma tillbaka.
FOTBOLL

Konflikten är löst.

I dag lämnade förbundskapten Lasse Lagerbäck besked att Zlatan är redo för comeback igen.

– Han satsar på landslaget igen och kommer säkerligen att vara med i februari, säger förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

Den långdragna konflikten efter det dramatiska beslutet att skicka hem Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson från EM-kvalsamlingen i Göteborg i september är över.

Positiva samtal

I dag presenterades landslagstruppen till träningslandskampen mot Elfenbenskusten den 15 november.

I den fanns Zlatan inte med – men under dagens presskonferens så öppnar Lagerbäck dörren för en snar Zlatan-comeback.

– När det gäller Zlatan, vi har snackat några gånger. Den här dramatiken som målas upp känner inte jag. Efter samlingen i Göteborg har det varit speaking terms. Han satsar på landslaget igen, och kommer att vara med i februari om han kvalificerar sig, vilket han säkert kommer att göra.

Varför är Zlatan inte med nu?

– Han känner att de är inne i en intensiv period med Champions League nu och är nog ganska glad att han inte togs ut i den här truppen mot Elfensbenskusten, säger Lagerbäck.

Hur mycket Zlatan har du sett?

– Jag har sett de flesta matcher på tv eller video och jag tycker att det har sett bra ut, klart på uppåtgående.

Hur har era samtal gått?

– Som jag upplevde det första gången vi snackade, så tackade han inte nej för allt framtid. Vill man inte hundraprocentigt då ska man inte vara med. Han säger det själv att han gärna vill fortsätta i landslaget.

– Som jag uppfattade det var det inget snack att han vill komma tillbaka. När vi hade pratat några gånger, och jag och Roland pratat, så kom vi fram till att det här var bästa lösningen.

När kan han vara tillbaka?

– Vi pratade om att vi hade en träningsmatch i februari (Egypten) och sedan Nordirland (EM-kval) i mars.

Marcus Allbäck (FC Köpenhamn) och Kim Källström (Lyon) står över landskampen eftersom de känner sig slitna av intensivt matchande i ligor och Europa-spel.

Däremot finns vadskadade Arsenal-proffset Fredrik Ljungberg med – men är trots allt ett frågetecken.

– Jag pratade med Fredrik igår, och som alla vet har han varit skadad sedan Spanien-matchen. Han ska gå i träning på torsdag eller fredag, och vi får väl avvakta och se om det blir någon reaktion, säger Lagerbäck.

Zlatans turbulenta månader