"Han visade att han är en man"

Zlatan hyllas av förbundskaptenerna: "Han vill konkurrera om en plats igen"

Foto: Urban Andersson, Magnus Wennman
Vänner, OK? Konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och kaptener Anderrson/Lagerbäck anses utagerad. ”Han är disponibel igen”, säger Roland Andersson.
FOTBOLL

Förbundskaptenerna hyllar Zlatan för hans beslut att satsa på landslaget igen.

- Det vittnar om att det är en man vi har att göra med, säger Roland Andersson.

I går presenterade förbundskaptenerna den svenska landslagstrupp som i nästa vecka åker till Frankrike för match mot Elfenbenskusten.

Zlatan Ibrahimovic finns inte med i truppen, men som Sportbladet tidigare berättat finns han med när det vankas EM-kval till våren. Om nu inte en skada skulle komma emellan.

- Zlatan är helt inställd på att satsa på landslaget igen. Om han är kvalificerad kommer med all säkerhet vara med till våren, säger Lars Lagerbäck.

Anledningen till att Zlatan inte är med mot Elfenbenskusten är hans klubblag Inters tuffa spelschema i serie A och Champions League.

Vill ha träningsvecka

- Marcus Allbäck, Kim Källström och Zlatan Ibrahimovic känner att de hellre vill ha en träningsvecka. Då tycker vi det är bättre att inte ta ut dem än att de kommer hit slitna och ofokuserade, säger Lagerbäck.

Den två månader långa konflikten mellan Zlatan och förbundskaptenerna är därmed helt utagerad enligt förbundskaptenerna - som nu hyllar Zlatans kursändring.

- Zlatan tyckte att straffet i Göteborg var för hårt, det tyckte inte vi. Vi står fast vid vår uppfattning och Zlatan står fast vid sitt ställningstagande. Men nu har Zlatan lagt allt bakom sig och det vittnar om att det är en man vi har att göra med. Han går inte och tuggar saker långt efter. Det är avklarat, han är disponibel igen och vill konkurrera om en plats. Det tycker jag känns bra, säger Roland Andersson.

"Inte långsint"

Finns det något från er sida som kan innebära att ni inte tar ut honom i framtiden? Att han tackade nej till Spanien och Island, till exempel?

- Nej, vi la det här bakom oss redan inför de matcherna. Det går inte att vara långsint i den här branschen.

Har Inter lagt sig i och velat att Zlatan skulle stå över just den här matchen?

- Nej, det har jag ingen känsla av. Men de är nog inte ledsna att han stannar hemma.

Så allt är frid och fröjd?

- Ja, det är ju snart jul, säger Roland Andersson.

Fast frid och fröjd lär det inte vara så länge till.

Den dagen Zlatan kommer tillbaka till Blågult måste en av succéanfallarna Marcus Allbäck och Johan Elmander flytta på sig - eller också får Zlatan acceptera att sitta på bänken.

Ni har två succéanfallare som lett er till segrar mot Spanien och Island. Är det bara för Zlatan att kliva in i startelvan?

- Har jag ingen aning om i dag. De som är bäst ska spela. Men vem som är bäst då törs jag inte spekulera i, säger Lagerbäck som följt Zlatan framför tv:n senaste tiden.

- Zlatan har visat en uppåtgående formkurva. Senaste matcherna har han sett riktigt bra ut, säger Lars Lagerbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM