”Henke är en legend”

Tottenhams stjärna saknar Zlatan – och hyllar Henke

FOTBOLL

KAIRO

Egyptens anfallsstjärna Mido skulle prata om Zlatan.

Men hyllade Henke Larsson.

– Var han än spelar blir han en legend, säger Mido.

Foto: magnus WENNMAN
kompis med zlatan Mido och Zlatan var lagkamrater i Ajax.

Ahmed Mido Hossam spelar till vardags i Tottenham men har en historia ihop med Zlatan Ibrahimovic. De var lagkamrater i Ajax och har samma agent. Mido hade hoppats få möta sin gamle vän på onsdag.

– Synd att Zlatan inte är här. Alla landslag skulle behöva en Zlatan, både på och utanför planen, med tanke på de kvaliteter och den personlighet han har.

”Zlatan är stolt”

– Jag har inte riktigt förstått varför han inte är med, men det är något tjafs med managern. Jag tror det är en tidsfråga innan det är löst. När jag pratat med Zlatan har han älskat att spela i landslaget, han är stolt över att få spela för sitt land.

Mido var nyligen avstängd sex månader från sitt landslag efter att ha reagerat aggressivt när han byttes ut i en match under Afrikanska Mästerskapen.

– Det är okej nu. Managern bestämmer, han är bossen.

Vilka råd kan du ge Zlatan?

– Han behöver inga, han är tillräckligt erfaren.

”Starkt komma tillbaka”

Vad säger du om Henrik Larsson?

– En legend. Starkt att komma tillbaka efter att ha varit borta från toppfotbollen så länge. En smart värvning av Alex Ferguson. Var Henrik Larsson än spelar blir han en

legend, säger Mido.

Mido var ryktenas man i januari och nära en övergång från Tottenham till Manchester City.

– Men jag hade ett samtal med managern som lovade mig mer speltid. Då kände jag att jag har mer att ge i Tottenham, senaste tiden har jag inte kunnat göra mig själv rättvisa på grund av skador.

Se även:

ARTIKELN HANDLAR OM