Nordahl: Behövs ett klart besked – snabbt

Experten kritisk till förbundets agerande

FOTBOLL

Zlatans vara eller icke vara i landslaget hänger som ett ok över svensk fotboll.

– Det behövs ett klart besked – snabbt. Om inte Lagerbäck eller Zlatan ger det måste Lars-Åke Lagrell ordna ett, säger Thomas Nordahl.

Foto: ERIKA STENLUND
Nordahl.

Nordahl har precis kommit hem efter ett besök i Italien. I går såg han Egypten–Sverige på tv.

– Utan våra få världsspelare är Sverige ett mediokert landslag. Vi behöver Zlatan. Han har aldrig varit bättre än nu. Jag pratade med folk i Inter i Italien och där får Zlatan enorm uppskattning.

Lagrell – ta tag i det

Vad ska Lagerbäck göra?

– Jag sa redan från början att han skulle åka ner till Milano, käka lite pasta och ta en espresso med Zlatan. Men varken Lagerbäck eller Zlatan verkar vara så pigga på att säga som det egentligen är – och då kommer hela den här osäkerheten finnas kvar.

– Då tycker jag att Lagrell (Svenska fotbollförbundets ordförande) ska ta ett rejält snack med Zlatan, få ett definitivt besked – och sedan offentliggöra det.

– Då vet alla fotbollsintresserade i Sverige vad som gäller, men framför allt vet övriga spelare i landslaget det. Då är det sluttjatat om den här frågan och man kan gå vidare, säger Nordahl.

– Och det är bättre att få det svaret nu snabbt, än kort före EM-kvalet mot Nordirland.

Dialog viktigast

Tidigare förbundskaptenen Tommy Svensson är inte lika kategorisk som Nordahl på att avkräva besked:

– Det är ingen tvekan om att landslaget behöver Zlatan. Det viktigaste är att fortsätta ha en dialog. Då kanske man kan få honom att vilja spela i landslaget igen, säger Svensson.

Allt om gårdagens match: