Elmander fångad av en stormvind – fick sin Amanda

Foto: ANDERS DEROS
Puss min älskling! Stormvindar och ösregn försökte förstöra festen, men inget kunde stoppa Johan Elmander från att gifta sig med sin Amanda Calvin. Nu åker brudparet på smekmånad till New YorK.
FOTBOLL

HEMSJÖ. Stormvindar och ösregn stoppade inte Johan Elmander.

I går fick han sin Amanda Calvin. Drygt 200 inbjudna gäster, inklusive Kim Källström och lagkompisen Jon Jönsson firade ännu sent i natt de nygifta.

Foto: ANDERS DEROS
Kim Källström – en av 200 gäster.

Landslagsstjärnan Johan Elmander, 26, och hans Amanda Calvin, 24, har varit ett par sedan slutet av 1990-talet. I går, på Johan Elmanders namnsdag, blev de till slut också make och maka.

Amanda är uppvuxen i Hemsjö en mil utanför Alingsås, och det var också i fullsatta Hemsjö kyrka som den en timme långa vigseln hölls.

Idol-Christoffer Hiding, bördig från Johan Elmanders Alingsås, sjöng för brudparet, ackompanjerad av en pianist.

Storm och regn

Enligt Sportbladets uppgifter är det framförallt Amanda som har planerat det påkostade bröllopet. Bröllopsresan går till New York.

Strax efter halv fyra var vigseln över. Anförda av best man-bröderna Patrik och Peter Elmander strömmade gästerna ut från kyrkan, och möttes av årets värsta busväder. Stormvindar och ösregn, och de planerade marschallerna som skulle täcka hela den yttre kyrkogången fick sparas till ett annat tillfälle.

Lyckan hos brudparet gick dock inte att ta miste på, där de stod framför huttrande gäster och kysstes på kyrktrappan. Elmanders ögon lyste starkare än de gjorde efter framspelningen till Fredrik Ljungbergs 1–0 mål mot Paraguay.

De nygifta flydde sen regnet i en veteranbil av märket Daimler, medan drygt 200 gäster följde efter i fyra bussar och en lång rad av bilar.

Bland bröllopsgästerna märktes förutom fotbollsbröderna Elmander också landslagskollegan Kim Källström, klubbkompisen Jon Jönsson samt förre klubbkompisen i Djurgården, Mikael Dorsin.

4-stjärnigt

Bröllopsmiddagen hölls i går kväll i den nybyggda restaurangen på Nääs Fabriker. Familjen Elmander hade hyrt hela det lyxiga komplexet, och det var också på det 4-stjärniga hotellet som brudparet och gästerna spenderade natten. I dag på förmiddagen bjuds gästerna på en tidig brunch, innan bröllopet är över.

FAKTA

Lycka 1: Zlatan Ibrahimovic ska snart bli pappa för andra gången. Som Sportbladet kunde avslöja i går är flickvännen Helena Seger gravid. För ett drygt år sedan föddes Maximilian.

Lycka 2: Andreas Isaksson blev nyligen pappa.

Lycka 3: Anders Svensson gifte sig i somras med sin Emma.

Lycka 4: Rami Shaaban ska i vinter bli pappa för andra gången.

Lycka 5: Tobias Linderoth blev pappa för ett drygt år sedan. Hans fru Maria födde då parets första barn, och Linderoth missade EM-kvalmatchen borta mot Island.

Lycka 6: Tobias Hysén, på gränsen till en landslagstrupp, ska bli pappa för första gången i januari. Han har därför tackat nej till landslagets januariturné i Costa Rica och USA.